Cu ochii deschiși spre adevăratul Paradis – Sri Lanka

După o vară plină din toate punctele de vedere, a sosit vremea să ne setăm modul “vacanță” în cel mai serios mod posibil, așa că ne pregătim să ne depășim limitele (și bugetul) într-o aventură mult dorită. Sri Lanka! (Știu că am rămas în urmă cu materialele din Europa, ba chiar și Parisul de luna trecută a fost lăsat în draft, dar aventura asta ne-a consumat destule resurse și ne-am dorit să o planificăm în detaliu)

Amândoi suntem îndrăgostiți de Asia, așa întâlnirea cu HaiHui a fost benefică. Materialele lor ne-au ajutat foarte mult să decidem planurile următoarei călătorii. Sunt plini de viață, naturali, spontani. Suntem fani!

Ok. Hai să discutăm puțin despre bugetul pentru această călătorie (de fapt vom detalia asta într-un material viitor). Ținând cont de faptul că am achiziționat biletele de avion cu foarte mult timp înainte, pot spune că dacă îți permiți un sejur la Mamaia, cu siguranță poți ajunge liniștit și în Sri Lanka. Am scos banii de la ciorap și uite că se apropie cu pași repezi și această experiență mult așteptată și spre surprinderea noastră, toate planurile noastre sunt mult mai ieftine ca o vacanță în Europa. Abia așteptăm să putem confirma asta.

Chiar dacă a fost lovită de un tsunami în 2004 și chiar multe conflicte armate, Sri Lanka are foarte multe de oferit iubitorilor de natură în adevăratul sens al cuvântului. Civilizaţia invazivă a mileniului trei nu a reușit să altereze natura și sper ca această formă de respect să dureze cât mai mult timp, mai ales că în ultimii ani turismul către destinațiile exotice a luat amploare.

Sri Lanka se învecinează cu Golful Bengal la nord-est şi cu Marea Arabiei la vest, aflându-se la sud-est de India. Este practic o insulă în mijlocul Oceanului Indian. Clima, eroziunile și jungla tropicală fac ca acest tărâm să aibe cele mai pitorești locuri din lume.

Tara a fost stăpânită succesiv de arabi, portughezi, olandezi și britanici, până în anul 1798 când insula a devenit colonie britanică. Iar după 150 de ani, şi-a câştigat independenţa de stat. Puține locuri din lume oferă turiștilor combinații atât de variate, cum o face Sri Lanka, o destinație cu adevărat superbă din toate punctele de vedere. Chiar daca locuitorii săi au o istorie recentă tragică și tumultuoasă, ei sunt bucuroși să vă deschidă ușile unei țări minunate. Nu vă încarc cu foarte multe informații istorice că internetul este plin, pentru cei curioși și pasionați de istorie.

Așadar, deschid oficial lista articolelor despre Sri Lanka, următoarea noastră oprire… pe lângă cele din Vitan, via Piața Sudului. 🙂

Daca îți plac vlogurile și mai ales dacă îti plac destinațiile îndepărtate, Hai Hui in doi este canalul potrivit pentru setea de calătorit, cel puțin virtual. Sunt de găsit pe Youtube sau site.

Andreia și Ionuț

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *