Aeroflot? Cum a fost experiența noastră cu această companie controversată…

Orice plan de călătorie trebuie să includă o planificare prealabilă, asta te scutește de foarte mult timp pierdut, bani și probabil șansele să îți ruinezi concediul sunt destul de ridicate dacă nu acorzi importanță acestor aspecte. Recunosc că sunt ușor panicat atunci când vine vorba de zboruri, companii și variante optime pentru mine în calitate de pasager. Nu întotdeauna ceea ce citim în recenzii reprezintă realitatea, am avut o teamă teribilă când am ales să zburăm cu Aeroflot. Au peste 130 de avioane, cu baza în Moscova, Sheremetyevo International Airport. Compania este cunoscută pentru restricții, limitări la bagaje, calitatea serviciilor la bord, etc. Cu toate acestea, pentru simplul fapt că prețul pentru ruta aleasă de noi a fost cel mai apropiat de buget, Aeroflot a ieșit câștigătoare și am achiziționat biletele spre Bangkok.

De ce să zbori cu Aeroflot?

Iată o întrebare la care nu credeam că pot să ofer un răspuns, mai ales că găseam întotdeauna motive ca sa evit această companie. 2 segmente de zbor, din București în Bangkok și retur, cu o escală de 2 ore la plecare și 12 la întoarcere.

Pentru noi, Aeroflot a fost cea mai potrivită alegere pentru zborurile către Asia. Chiar dacă există o serie de limitări, compania are periodic prețuri foarte bune pentru destinații îndepărtate sau exotice.

Ambele escale le-am avut în aeroportul Sheremetyevo, oarecum nou construit și cu acces excelent între terminale. Fără stări de confuzie, panica ivită când realizezi că ai o oră la dispoziție să găsești un terminal anume. Dacă trebuie să ajungi dintr-o parte în alta, deplasarea nu îți ia mai mult de 10-15 minute, într-o zonă în care găsești din abundență restaurante și magazine. Ne-am simțit destul de relaxați și exceptând limba rusă pe care am studiat-o în școala generală, nu a fost nimic care să mă scoată din zona de confort și să mă facă să mă simt inconfortabil.

Dacă este să aduc în discuție detaliile legate de catering, laudele se îndreaptă toate spre Aeroflot. Excelent, atât București – Moscova, cât și Moscova – Bangkok. Pentru primul segment ne-au servit cu o masă caldă, pentru călătoria mai lungă am avut două mese principale, diverse gustări, cafea și ceai la discreție. Existau opțiuni și pentru cei care aveau preferințe în funcție de dietă sau orientări religioase. Mâncarea a fost foarte bună, apropiată bucătăriei noastre.

Cum a fost zborul Moscova – Bangkok

Destul de liniștit. Ne-au oferit un chit de călătorie compus din pătură, papuci de unică folosință, mască de ochi, pernă, căști… Am încercat să urmăresc un film pe consola scaunului, dar am adormit și asta am făcut tot drumul, cu mici excepții în care mă trezeam să văd dacă totul este ok și sunt încă întreg. Întregul zbor a fost odihnitor, am ajuns la Bangkok cu bateriile încărcate și dornic să încep aventura numită Thailanda.

La întoarcere, escala de 12 ore în aeroport a fost destul de obositoare. Nu există riscul să-ți fure cineva bagajele, așa că poți să dormi liniștit dacă îți dorești. Am stat mai mult într-o stare de veghe, am ațipit, am profitat de prizele la discreție în tot aeroportul și am văzut câteva episoade din serialul preferat pe Netflix. Am încercat să-mi dozez energia în așa fel încât perioada mare de așteptare să nu se transforme într-o experiență chinuitoare. Spre dimineață, m-am întins într-un colț lângă un perete și am dormit buștean… în comparație cu Cosmin care nu prea reușește să doarmă în astfel de situații.

Pentru cei care doresc mai mult confort sau pur și simplu să doarmă confortabil, Capsule Hotel este alegerea perfectă. Prețurile sunt destul de piperate, o cameră costă în jur de 50 de euro pentru o noapte în varianta economy. Locurile se rezervă în avans, la fața locului este aproape imposibil să găsești locuri disponibile și rămâi la varianta aleasă de noi.

Aceasta a fost, pe scurt, experiența noastră cu celebra companie rusească. Totul a fost foarte bine pus la punct, însoțitorii de zbor au fost peste limita așteptărilor, mâncare excelentă și o experiență la bord care ne-a spulberat aproape toată teama de a zbura cu Aeroflot.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *