În lupta cu celulita alimentația joacă un rol important, chiar dacă dieta anticelulitică nu este extremă, alimentele care mențin corpul sănătos sunt cele care îndepărtează sistematic țesutul adipos.

Principiul este unul extrem de simplu. Trebuie să favorizăm consumul de alimente diuretice și să încercăm eliminarea alimentelor care favorizează procesul de grăsime. Foarte multe persoane cred că dacă elimină grăsimile saturate din alimentație, slăbesc mult mai repede sau au rezultate mult mai bune. Adevărul este că avem nevoie de grăsimi saturate, ele susțin sănătatea arterelor și a pielii.

Nu putem face minuni în privința celulitei, însă putem să ajutăm organismul să o îndepărteze. Reducerea grăsimii corpului va reduce implicit și din celulita acumulată în timp. Legumele și fructele organice ajută la înlăturarea toxinelor și pot reduce din tendința de apariție a celulitei.

Ce trebuie să mâncăm? Rosii, ardei iuti, morcovi, spanac,  afine, mure, cirese, mango, portocale, capsuni, coacaze, merisor, grepfruit, mere… Peștele gras este excelent dacă vorbim despre diete anticelulitice, femeile au nevoie de un aport crescut si constant de omega 3. Metabolismul feminin este diferit de cel masculin.

Mâncăruri ce trebuie evitate? Există și așa ceva! Aceastea înrăutățesc aspectul celulitei, este recomandat să limităm consumul acestor alimente sau chiar să renunțăm la consumarea lor. Alimentele cele mai periculoase sunt cele care conțin aditivi artificiali sau îndulcitori.

Și acum ne concentrăm pe secretul principal în lupta cu celulita! APĂ, APĂ, APĂ. Un minim de 2 litri pe zi. Dacă este prea mult pentru tine, încearcă să educi această capacitate. Apa este extrem de importantă. Hidratarea constantă sau realimentarea cu apă împiedică corpul să reţină lichide. Daca nu bei suficientă apă, corpul o reține de fiecare data cand are ocazia, asta înseamnă kilograme în plus și senzație permanentă de balonare.