Anuradhpura, orasul parinte al Budismului

Din seria materialelor dedicate acestei țări minunate, nu putea să lipsească Anuradhpura. Orașul este un patrimoniu mondial Unesco, este situat la 205 km nord de Comombo, pe malurile celebrului Malvthu Oya.

Anuradhpura este o adevărată încântare arheologică, aici a fost concentrată una dintre cele mai mari civilizații din Asia și din lume.

Cu unul dintre cele mai stabile și durabile centre politice din Asia de sud, orașul de remarcă și prin semnificația aparte în ceea ce privește hinduismul. Astăzi, acest minunat oraș istoric din Sri Lanka, este considerat sacru de către budisti datorită mănăstirilor întinse pe o suprafață de peste 40 de kilometri pătrați!

Cum ajungi in Anuradhpura?

Din Colombo, cel mai ușor ajungi cu trenul sau autobuzul. Prețul biletelor de tren variază între 2 si 4 dolari. Călătoria cu trenul în Sri Lanka este o experiență în sine, nu trebuie ratată! Distanța se parcurge în aproximativ 4 ore cu trenul și 3 ore cu autobuzul, în funcție de trafic.

Iată câteva obiective turistice ce nu trebuie să le ratezi dacă ajungi aici:

Jaya Sri Maha Bodhi – Este o locație fabuloasă, datorită copacului sacru care crește exact în mijlocul unui templu. Intrarea este gratuită, este foarte multă liniște și locul potrivit pentru a vedea experimenta tradiițiile budiste.

DCIM\100MEDIA\DJI_0178.JPG

Grădinile Botanice Regale – sunt impresionante, contrastul dintre natură și ruinele istorice este senzațional. Din păcate nu există foarte multe informații clare și reale despre acest loc, dar un ghid local poate rezolva și aspectele istorice ale locului.

Ruwanwelisaya Stupa – Este cea mai veche stupa din Sri Lanka, a fost renovată și restaurată în secolul XX. Este privită ca o minune pentru arhitectura din Asia și ca în majoirtatea obiectivelor turistice din Anuradhapura, este foarte important să apreciezi contextul în care a fost construită.

Dacă te ești în căutare de materiale despre această țară fabuloasă, în categoria Asia, am postat mai multe articole despre experiența mea în Sri Lanka.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *