Cat costa o excursie in Sri Lanka? Buget de călătorie

Întotdeauna când planificăm o vacanță cu destinație îndepărtată, bugetul de călătorie ține de o bună logistică a vacanței. De cele mai multe ori evităm anumite zone în care găsim bilete ieftine, din simplul motiv că restul cheltuielilor cumulate sunt mai mari decât bugetul disponibil.

Cum am calculat bugetul pe o zi de călătorie?

Aici a fost foarte simplu. Am inclus cazarea și toate cheltuielile legate de transport, tururi, mâncare și alte cheltuieli zilnice. Desigur, nu au fost incluse biletele de avion către Sri Lanka. Costurile au fost calculate pentru condiții medii, adică pe buget, așa cum călătorim noi de obicei. Nu suntem fanii resorturilor de lux și încercăm în vacanțele noastre să fim cât mai liberi și cât mai aproape de cultura și tradițiile destinației respective. După experiența Sri Lanka, ne-am dar seama că am reușit să fim sub bugetul propus inițial și chiar ne-am întors acasă cu o parte din banii alocați vacanței. Să nu uităm că bugetul unei zile de călătorie dintr-o țară nu este neapărat corelat cu nivelul mediu de trai al localnicilor, contează foarte mult cât de turistică este țara respectivă, infrastructură, etc.

Sri Lanka este o țară ieftină, nu neapărat cea mai ieftină din Asia. Paritatea a fost următoarea 100 Rupee = 2,4 Lei / 100 Rupee = 0,5 Euro

Iată câteva prețuri pentru a vă putea face o idee

-O nucă de cocos – 50-100 rupee
-Tranport local (autobuz/tren) 200 rupee 150 km.
-Tuk Tuk – 4 km – 170 rupee
-Sticlă de apă 1.5l – 70-100 rupee
-Masa pentru 2 persoane – 1000-3000 rupee
-Când vine vorba de cazare, media a fost undeva la 8 dolari/camera… un preț foarte bun raportat la condițiile oferite.

Bine de știut!

-La momentul în care scriu acest material, viza pentru Sri Lanka este gratuită și se poate obține online. Despre asta am scriu într-un material precedent, aici.
-Este considerat lipsă de respectă să faceți fotografii poziționați cu spatele la statuile ce îl reprezintă pe Buddha. Sri lankezii țin foarte mult la aceste tradiții, vizitând țara lor aveți grijă să le respectați.
-Mare atenție la țânțari si protecția împotriva acestora. Majoritatea unităților de cazare au plase de țânțari deasupra paturilor, ventilatoare sau aparate de aer condiționat. Febra Dengue pare să fie destul de răspândită în Sri Lanka, despre țănțari si protecție am scris aici.

Concluzie

Vacanța în Sri Lanka ne-a costat 700 euro/persoană. La această sumă adăugăm toate cazările, mesele, transportul pe insulă, dar și biletul de avion București – Colombo și retur. Din punctul meu de vedere, acest buget a fost mai mult decât decent și dacă mă raportez că am stat 2 zile la Costinești si am cheltuit 2500 de lei… 700 de euro suma finală pentru Sri Lanka a fost destul de rezonabilă.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *