Te-ai întrebat vreodată cum arată fericirea pentru tine? Să te lași purtat de ceea ce visezi și să transformi ceea ce ai în realitate, mulțumind cerului că ești sănătos, ai ce mânca, ai unde să dormi… Îmi place când reușesc să las liniștea să vorbească, de cele mai multe ori merită ultimul cuvânt. Nimic nu se compară cu pacea pe care o are un suflet curat, golit de frustrări, de chinuri și probleme cotidiene. Libertatea are puterea să cuprindă toată armonia universului atunci când lași curatul să pună stăpânire pe tine și îți promiți că vei face întotdeauna astfel de cure, atunci când ai nevoie de o decoectare totală de tot ceea ce înseamnă cotidian.

Pe Dora și Alin i-am găsit în pragul casei, ne priveau din depărtare cu dragul cu care privim oamenii pe care îi apreciem. Nu ne-am văzut niciodată, dar în acel weekend eram oaspeți în celebra CASA GLOD, despre care am aflat întâmplător din share în share. Ceea ce consolidează liniştea sufletului cred că este iubirea și iubirea de oameni este din abundență la acești romani de care ne-am îndrăgostit și ne-au făcut să ne simțim ca într-un fel de paradis verde, un loc care te face să lași sufletul să se odihnească în voie, fără grijă, fără noțiunea timplului, oferind exact ceea ce are nevoie… pace sufletească.

Te-ai întrebat cum arată frumusețea? O altfel de frumusețe… Sunt locuri și oameni care reușesc să păstreze lumină, căldură și dragoste. Toate acestea transformă într-o alchimie uluitoare definiția cuvântului OM. Cel mai important este ca frumosul să existe în noi. Doar aşa vom ocroti şi frumuseţile exterioare, doar așa o să putem înțelege cu adevărat viața.

Casa Glod este locul care reușește mereu să te facă să simți că ești acasă. Un paradis verde în adevăratul cuvântului. Fiecare casă are propria poveste. Cea mai apreciată de turiști este „Casa Muzeu”. A primit acest nume pentru este este cea mai veche dintre casele complexului nostru. Urmează „Primăria” și „Școala” care sunt finalizate și disponibile pentru cazare. Cazarea se face în complexul pe care l-au construit cu dragoste în această regiune. Casa Glod este locul perfect în care vrei să evadezi din cotidian. Casele au o vechime de aproximativ 200 de ani, au fost reconditionate prin păstrarea elementelor originale și adăugarea unor elemente ce țin de confort (grupuri sanitare, utilități, etc). În prezent în zona Transilvaniei majoritatea gospodăriilor sunt alcătuite de: casă, căsuță continuate cu șop cu spațiu pentru depozitarea uneltelor, șură mare sub care se adăpostesc cotețele pentru porci. Casa este înaltă cu fundație adâncă construită din piatră de râu, pe beci și deține de cele mai multe ori trei încăperi: tinda care a preluat rolul holului de intrare, camera dinainte și cameră de zi, care uneori preia și rolul bucătăriei. Căsuța este casa bătrânească păstrată pe curte, în ea locuind de multe ori bătrânii, părinții. . Acolo unde au rămas numai familiile tinere căsuța preia rolul bucătăriei și locuinței de vară. Gospodăria este continuată cu grădina de legume, urmată de livada de pomi fructiferi. Curtea este închisă aproape ca o cetate, cu poartă înaltă din blană de brad sau stejar și zid de piatră. Ferestrele sunt ferecate cu obloane de lemn gros cu balamale metalice.

In Casa Glod te poți caza pe toată perioada anului, indiferent de anotimp. Aproximativ 15 locuri de cazare sunt pregătite pentru turiștii care au nevoie de reincarcarea bateriilor la propriu și figurat. Dacă îți este dor de România adevărată, curată… aici este locul potrivit. Cu Alin și Dora poți lua legătura pe site-ul lor www.casaglod.ro sau pe FB https://www.facebook.com/casaglod/