Pentru a te bucura pe deplin de un masaj reușit, trebuie să știi câteva lucruri pe care probabil nu le vei discuta cu maseurul. Ca terapeuți, primim foarte des întrebarea: Care este diferenta dintre un masaj de relaxare și un masaj terapeutic? De cele mai multe ori evit să răspund printr-o întrebare, dar trebuie să știm motivația. „De ce am nevoie de un masaj?”. Dacă avem aceste răspunsuri, ca și clienți, atunci când ne programăm la o ședință de masaj avem noțiunile de bază asupra procedurilor de care vom beneficia.

Dacă apelezi la o ședință de masaj pentru că pur și simplu îți place și te deconectează de cotidian, un masaj de relaxare este tot ceea ce ai nevoie. Ambele tipuri de masaj, cel de relaxare și masajul terapeutic oferă beneficii, dar scopul lor este diferit. Masajul terapeutic este indicat în cazul durerilor musculare, tendinoase, articulare și în general persoanelor care duc o viață sedentară. Asigură-te că terapeutul știe exact ceea ce ai nevoie, un bun terapeut știe să-ți răspundă la întrebări!

Masajul de relaxare este axat pe deconectare, relaxare, calmarea emoțiilor și a minții, în acest caz nu este necesară o discuție detaliată referitoare la nevoile de sănătate. Masajul terapeutic tratează durerea și multe alte probleme de sănătate inclusiv: spasme musculare, dureri de spate, leziuni sportive, suprasolicitare musculară, limfedem, etc.

Indiferent de alegeri, masajul îți poate face viața mult mai frumoasă, prin beneficiile reale pe care le oferă o ședință de masaj.

Efectele masajului:

– indeparteaza stratul de celule moarte de la suprafata pielii si excesul de sebum din glandele sebacee, avand efect de curatire;
– stimuleaza activitatea glandelor sebacee, contribuind la refacerea mantalei acide a pielii;
– hraneste tesuturile, aducand un aflux sporit de sange;
pielea isi mentine elasticitatea si totodata se impiedica formarea depozitelor de grasime;
– imbunatateste tonusul muscular;
– stimuleaza circulatia sanguina si limfatica, asigurand schimburile nutritive dintre tesuturi cu eliminare de deseuri metabolice;
relaxeaza si calmeaza intregul organism, influentand favorabil sistemul nervos.