Cele mai frumoase plaje din Sri Lanka

Sri Lanka este o țară superbă, ne-am îndrăgostit iremediabil de acest ținut formidabil. Dacă ești ca mine, iubitor de apă și plaje, atunci acest articol este pentru tine! Sri Lanka este o țară insulară asiatică, situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian. Are țărmuri la: Golful Bengal, în est, Oceanul Indian în sud și vest și Strâmtoarea Palk în nord-est, care o separă de India. Capitala țării este Colombo. Până în 1972 se numea Ceilon. Despre Sri Lanka am scris câteva articole și le găsești pe toate în categoria Asia.

Mai jos îți voi recomanda câteva plaje, probabil cele mai frumoase din această țară mai puțin cunoscută publicului larg, majoritatea preferând alte destinații exotice. Minunata țară din sudul Asiei este o adevărată minune a naturii și alături de Oceanul Indian face ca experiența să fie extraordinară. Cronologia locațiilor de mai jos nu reprezintă importanța sau frumusețea plajelor, ci locurile ce nu trebuie să le ratezi dacă ajungi în Sri Lanka.

Trincomalee. Un port cu ape adânci, un loc ideal pentru iubitorii de surf, pescuit și vizionarea balenelor. Aici găsim o mare cetate olandeză, dar și cel mai vechi templu hindus din Sri Lanka, Tirukonesvaram Kovil.

Batticaloa. O lagună impresionantă ce oferă acces la o plajă generoasă. Dacă ești iubitor de natură, este locul perfect în care poți petrece câteva zile liniștite.

Mirissa. Locul acesta este genial, ne-a încărcat bateriile pe durata concediului și pot spune că este una dintre cele mai frumoase locații văzute în această parte a țării. Plaja are influențe stâncoase, oceanul este calm și relaxant și este locul perfect pentru deconectarea din cotidian. Este locul perfect pentru vizionarea balenelor în ocean și există firme private care fac tururi la prețuri acceptabile.

Weligama. Un golf ce oferă plaje cu adevărat unice. Locația este cunoscută pentru pescarii ce își câștigă existența cu ceea ce reușesc să pescuiască în ocean, este locul perfect în care poți vedea cum pescuitul rudimentar încă este folosit ca strategie de supraviețuire.

Unawatuna. Oamenii spun că aceasta este cea mai frumoasă plajă din Sri Lanka și probabil au dreptate. Este cu adevărat uimitoare. Este renumită pentru peisajele fabuloase și una dintre cele mai bune locații pentru scufundări.

Hikkaduwa. O locație în care timpul parcă este oprit în loc și reciful de corali întregește fumusețea locului.

Golful Arugam. Dispune de multe plaje întinse, cu nisip foarte fin și oceanul mult mai liniștit decât în alte locații. Găsim aici câteva lagune interesante care aduc un plus de frumusețe locului. Saltele pescărești din zonă aduc o contribuție importantă la farmecul zonei.

Favoritele mele rămân Jungle Beach și Pitiwella Beach, ambele situate în apropierea orașului Galle.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *