Este necesar un cod al bunelor maniere la all inclusive?

Nu suntem neapărat gurmanzi, dar în timp am profitat și noi de câteva oferte all inclusive. Experiențele au fost plăcute sau din contră, important este că din fiecare călătorie am învățat să extragem doar părțile pozitive și așa dorim să facem și de acum înainte. Fără să fiu cârcotaș, cred că este necesar să existe și un cod al bunelor maniere la all inclusive. Românii sunt în general campioni la ieșitul în evidență, dar nu îmi este rușine nici cu bulgarii, turcii, etc. Am văzut foarte mulți români care își umplu farfuria și lasă mâncarea neterminată și avem o tendință ridicată în arta penibilului. Din păcate nu ne fac cinste astfel de comportamente și cred cu tărie că educația își spune cuvântul la fiecare caz în parte.

Dacă vreodată mă va ruga cineva să aduc aportul cu câteva sugestii si sfaturi referitoare la regimul all incusive, iată care sunt opiniile mele:
-Consider că toată lumea ar trebui să pună pe farfurie atât cât poate să mănânce. Până la urmă suntem la all inclusiv și poți să mănânci oricât dorești, fără ca cineva să-ți atragă atenția într-un fel sau altul. Poți opta liniștit pentru un “refill”, dacă preparatele sunt întradevăr senzaționale…

-O altă regulă de bun simț o reprezintă modul în care lași masa la care ai mâncat. Încearca să mănânci cât mai curat, imediat după tine vor mânca și altii. Nu cred că ți-ar face plăcere să te așezi la o masă plină de firimituri sau resturi de mâncare. Ce nu-ti place tie, sa nu faci nici altuia!

-Politețea este o regulă principală a bunului simț, mulți dintre noi uită să o folosească. Fără să-mi doresc neapărat acest lucru, mă lovesc frecvent de atitudinea scârbită a clienților atunci când interacționează cu personalul. Atitudinea superioară față de personalul de servire și poate chiar comeseni este întâlnită din ce în ce mai des și nu strică să învățăm că plătind o anumită sumă pe câteva servicii, nu ți-ai cumpărat sclavi. Oamenii aceștia sunt destul de stresați și alergați de colo-colo, așa că un zâmbet la timpul lui poate face minuni. Calmul și politețea pot rezolva foarte multe probleme.

Așa că, în puține cuvinte, înghesuitul, datul din coate sau agitația pentru aprovizionare la farfurie nu face cinste nimănui. Mâncarea tot acolo o găsești și dacă aștepți câteva minute în plus… Ador vacanțele în care pot să spun cu drag bună dimineața, bună seara, mulțumesc frumos, vă rog, etc. Aplic, în general, toate regulile care țin de respectarea bunului altuia și a integrității personale.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *