Cum a fost in Palma de Mallorca?

Obișnuit să caut bilete de avion ieftine și destinații interesante, am descoperit o ofertă pentru un zbor Madrid-Palma la un preț avantajos. Biletele pentru 2 persoane dus – întors au costat 57 de euro.

Cea mai mare insula a Spaniei si una dintre cele mai renumite destinatii de vacanta, Mallorca este situata in Marea Mediterană. Orașul este situat în nord-vestul unui golf din sud-vestul insulei Mallorca. A devenit destinație turistică în 1950, numărul de turiști crescând substanțial în ultima jumătate de secol.
De-a lungul anilor, populatia multiculturala Mallorcade pe insula si-a pus amprenta asupra stilului de viata al nativilor, schimband nu numai bucătaria tradiționala de odinioară ci și harta sociolingvistica a insulei, astfel incat, astăzi exista o varietate tot mai mare de restaurante pe insula.

Orașul a fost întemeiat de fenicieni și avea numele de Palma. Portul este dominat de catedrala La Seu, de la belvedere primind forma unei fortificații. Palma de Mallorca este o importantă stațiune balneară. În oraș se află și una din reședințele de vacanță ale familiei regale spaniole, palatul Marivent.

Să ne înțelegem… Mallorca nu înseamna doar plajă și mare! Coasta de nord este puternic dominată de lanțul muntos Serra de Tramuntana, o regiune superbă, dominată de păduri de pini, măslini și sate parcă uitate de timp. O adevărată comoară a naturii și a oamenilor care locuiesc în această regiune.

În Mallorca, romanii au fondat asezarea ce apare cu numele de Palma, inca din anul 123 i.Hr. Prin istoria turbulenta a orasului au trecut vandalii in timpul caderii Imperiului Roman, iar apoi bizantinii, care au recucerit orasul, colonizat ulterior de mauri. Chiar daca numele orasului dateaza din perioada romana, exista dovezi arheolgice ale unor asezari in aceasta zona inca din Epoca de Bronz. In Evul Mediu, insula a fost cucerita de catre arabi, care au denumit-o Medina Mayurqa.

In 1229 a fost cucerita de catre regele Jaime I, conducatorul Valenciei si al Aragonului. Noua situatie administrativa a transfomat Palma intr-unul dintre cele mai importante noduri comerciale ale vremii. In secolul XVII, orasul a fost adus in pragul ruinei, ca urmare a atacurilor dese ale piratilor turci, invazie care s-a terminat in momentul in care Charles al III-lea a deschis noua ruta comerciala catre Indii.

Orașul vechi este impresonant prin simplitate și mărturiile trecutului păstrate intacte. Străduțele înguste și întunecate rămân mărturii peste timp și ne amintesc de trecul arab al oașului și implicit al insulei. Labirintul de străzi, clădirile și monumentele istorice aduc trecutul în prezent și fac parte din farmecele orașului.

Plaja

Am ales El Arenal, o plajă de aproximativ 10 km lungime. Cunoscuta si sub numele de S’Arenal este o statiune unde gasim o multime de baruri, cluburi si discoteci, perfecta pentru petrecerea unei nopti animate dupa o zi lunga lenevind pe plaja. Noi am ales strict plaja, fără viața de noapte. De la o vârstă preferăm mai mult somnul decât pierderea nopților, dar viața de noapte aici este destul de interesantă… recunosc! În El Arenal exista nenumarate posibilitati de practicarea sporturilor nautice. Cea mai mare parte din plaja este amenajata cu sezlonguri si umbrele de soare , plus cabane de plaja (Balnearios), dusuri si toalete.

Nu doream să plecăm de aici fără să vedem împrejurimile orașului și pentru 6 euro am putut închiria biciclete care ne-au ajutat să ajungem prin localitățile învecinate, descoperind astfel locuri de vis… Pot spune că a fost una dintre cele mai relaxante ieșiri din acest an.

Ne-am cazat la câteva minute de El Arenal, într-un hotel construit probabil în perioada comunistă la noi… Însă prețul a fost excelent și condițiile destul de acceptabile. Complexul Seramar Luna Park se afla  in apropierea a numeroase baruri, pub-uri, restaurante si cluburi de noapte, fiind locatia ideala pentru a petrece o vacanta linistită cu un buget redus. Dacă nu ești pretențios și poți să faci abstracție de mobilierul care are probabil vârsta mamelor noastre, locația este perfectă pentru cei care își doresc câteva zile liniștite… la un preț foarte bun. 5 nopti în regim all Inclusive, in plin sezon, ne-a costat 440 euro.

Ce să nu ratezi dacă ajungi în Palma?

Băile Arabe
Castelul Bellver
Muzeul Pueblo Espanol
Muzeul de Arta Contemporana
Aqualand – un parc acvatic complet

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *