Cum găsesc bilete ieftine de avion pentru destinații exotice?

O întrebare pe buzele tuturor celor care vor să călătorească mult și ieftin… Cum găsești bilete de avion ieftine? Ti-ai dorit vreodată să călătorești într-o anumită destinație și ai ajuns la concluzia că destinația respectivă este prea scumpă și prețul biletelor de avion depășește bugetul tău? Eu da, de foarte multe ori!

În timp, am învățat câteva trucuri și vreau să le împărtășesc cu voi. Nu întotdeauna funcționează, contează foarte mult perioada și locațiile în care dorim să ajungem, dar cu aceste metode am reușit să reduc foarte mult prețul biletelor de avion. M-am obișnuit să caut tot felul de combinații aproape perfecte pentru călătoriile dorite, este nevoie de flexibilitate și trebuie neapărat să fii inventiv.

Care este perioada potrivită pentru rezervarea unui bilet de avion?

Întrebarea poate avea mai multe răspunsuri. Sfatul meu este să nu te bazezi pe reducerile last-minute, ci să îți planifici călătoria cu mult timp înainte, mai ales dacă vorbim despre destinații îndepărate. De cele mai multe ori, companiile aeriene încep să listeze biletele cu până la 12 luni în avans, asta îți oferă multă flexibilitate în alegeri și șansa de a identifica biletele potrivite. Se spune că perioada potrivită pentru a achiziționa bilete de avion la prețuri bune este cu aproximativ 8 săptămâni înainte de călătorie. Eu îți recomand să verifici calendarul cu zboruri pentru fiecare lună în parte, poți avea surprize foarte plăcute.

Am găsit un preț bun? Cumpăr biletele imediat?
Recomandarea mea este nu! Chiar dacă avem impresia că am găsit un preț bun pentru anumite destinații și ofertele biletelor de avion se încadrează în bugetul nostru… este bine să verificăm prețul în mai multe surse, inclusiv compania aeriană și imensitatea de agregatoare disponibile (skyscanner, momondo, agenții, etc.). De cele mai multe ori găsim același zbor cu prețuri diferite, avem astfel posibilitatea să alegem cel mai mic preț și efectiv să economisim foarte mult. Joacă-te efectiv cu opțiunile. De exemplu, dacă vrei să ajungi din București în Bali și biletele găsite sunt foarte scumpe, poți încerca să faci o combinație diferită (poți schimba orașul de escală, compania aeriana sau datele călătoriei). Cel mai probabil, unul dintre cei mai importanți factori în găsirea unor bilete de avion la prețuri acceptabile este flexibilitatea!

Joacă-te cu ip-urile!
Toate site-urile de booking au un sistem de tracking prin care urmăresc ce destinații sunt căutate frecvent sau ce destinații urmărești tu. În funcție de locație, de țară… prețurile pentru același zbor, companie sau dată pot avea prețuri diferite și ai astfel posibilitatea să alegi prețul cel mai mic. De exemplu, pentru cea mai recentă călătorie în Sri Lanka, cu un IP de Germania am achiziționat biletele cu 40 de euro mai ieftin decât prețul afișat la căutările cu ip românesc. Nu este o regulă ca întotdeauna să apară astfel de diferențe, dar este recomandat să cauți și astfel.
O altă variantă este să navighezi într-o sesiune privată, deoarece site-ul nu poate utiliza cookie-urile de urmărire și astfel este posibil să găsești un preț mai mic.

Abonează-te, abonează-te, abonează-te!

Sunt abonat la majoritatea companiilor aeriene, agregatoare de zboruri sau site-uri ce facilitează bilete de avion sau ponturi de călătorie. Frecvent, marile companii lansează oferte de care trebuie să profiți aproape imediat pentru că locurile sunt limitate, așa că abonarea la newsletter trebuie să devină regulă atunci când te declari vânător de bilete de avion la prețuri promoționale sau pur și simplu vrei să beneficiezi de reduceri reale către destinațiile dorite.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *