De ce să călătorești în extrasezon? Iată câteva avantaje!

Am pus pe hârtie câteva dintre motivele pentru care alegem călătoriile în extrasezon și avantajele sunt mult mai mari decât dezavantajele. Să nu uităm că majoritatea celor din jurul nostru pleacă în concediu în perioada verii (iulie/august) sau în apropierea sărbătorilor de iarnă. O soluție pe care nu trebuie să o eviți este să pleci în vacanță în afara acestor perioade, chiar dacă asta te condiționează în ceea ce privește locația.

Este de la sine înțeles că nu pleci în noiembrie la plajă în Turcia și nici să vizitezi vreo țară asiatică în timpul musonului. (Asta cu musonul este de pus în balanță, depinde foarte mult de perioadă și locația în sine. Musonul nu este ceva de speriat dacă știm să alegem locațiile potrivite.) Lunile de vară sunt perioadele cele mai aglomerate și cele mai scumpe mai peste tot în Europa.

Octombrie și chiar noiembrie sunt luni ideale în multe locuri din Europa – Grecia, Cipru, Italia, Turcia, sudul Franței sau Spania. Îmi place să cred că extrasezon nu este niciodată. Dacă la noi este frig, într-o destinație exotică este perioada de vârf. Asia de S-E, de exemplu, este o destinație incredibilă în care oricine ar trebui să ajungă măcar odată în viață. În ultimii ani prețurile biletelor de avion spre Asia au scăzut foarte mult, dacă ești norocos și urmărești promoțiile… poți pleca într-o astfel de destinație cu puțin peste 400 de euro.

Iată principalele motive pentru care noi am ales să călătorim în extrasezon:

-Bilete de avion ieftine. Da, în extrasezon ai toate șansele să vezi lumea plătind un preț mic pentru biletele de avion. Dacă vrei să vezi Europa, companiile low-cost se întrec în oferte. Noi ne-am dus la Bari cu 90 de lei tur/retur sau la Berlin cu 70 ambele sensuri. Dacă vrei destinații considerate exotice, vei avea surprize plăcute atunci când faci simularile pentru zboruri sau transferuri.

-Cazare la prețuri foarte bune. Nu toate, dar foarte multe hoteluri și pensiuni își atrag clienții cu prețuri foarte bune pentru cazare. Mulți reduc prețurile pentru a ocupa camerele rămase libere și folosesc last minute-ul in favoarea lor sau pur și simplu reduc prețurile considerabil în afara sezonului de vîrf. Dacă nu sunt foarte mulți turiști poți avea norocul să primești gratuit un upgrade, un apartamente mai spațios sau poate cu vedere la mare.

-Lipsa valurilor de turiști. Este senzațional să te bucuri de locurile în care mergi, fără cozi infernale la obiectivele turistice sau valuri de turiști care te calcă efectiv în picioare. Fă-ți o regulă să mergi într-un loc turistic, atunci când alții lucrează deja… Nu uita că în plin sezon pulsul comunității este mult mai accentuat, localnicii vor să profite cât de mult se poate de pe urma turiștilor, totul este mult mai scump. În extrasezon totul parca revine la normal și oamenii își reiau activitățile clasice, ai astfel șansa de a te integra în comunitățile locale și să îi vezi exact așa cum sunt ei de fapt. Desigur că sunt zone în care nu poți să mergi altfel decât în sezon, dar dacă este posibil să eviți perioadele aglomerate… vei avea parte de multe surprize plăcute. Nu uita că oricât de târziu te hotărăști să pleci în vacanta tot vei găsi locuri.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *