Nu ai foarte multe noțiuni despre acest tip de masaj? Aflăm împreună în rândurile de masaj. Masajul Deep Tissue este masajul țesutului profund și vizează în mod special structurile de țesut conjunctiv. Este, de asemenea, un tip de masaj concentrat, scopul principal este eliberarea tensiunii musculare și astfel presiunea este mult mai intensă ca în cazul unui masaj clasic.

Masajul Deep Tissue doare?

Foarte multe persoane adresează frecvent această întrebare. Chiar dacă masajul profund nu face rău, este posibil să-l simți mai mai intens decât un masaj clasic. Întotdeauna trebuie să existe comunicare între tine și terapeut, presiunea suportată trebuie stabilită de tine. Din punct de vedere medical, prea multă presiune provoacă tensionarea corpului și este un fel de protecție împotriva durerii. Cel mai bine este să începeți cu presiuni reduse, cu mărirea intensității pe măsură ce musculatura se relaxează. Să nu uităm că prin comunicare construim încredere, astfel încât este mai ușor când oferiți feedback.

Ce trebuie să fac după o ședință de masaj Deep Tissue?

Este foarte important să consumăm foarte multă apă după un masaj de țesut profund. Apa ajută la eliminarea acidului lactic din țesuturi. Frecvent poate apărea o ușoară febră musculară. Este normal după un astfel de masaj, se poate combate cu o aspirină. În același timp, poate apărea un incomfort muscular a doua zi. Să nu uităm să consumăm multă apă pentru a faclita organismului eliminarea rapidă a toxinelor acumulate.

Cât de repede avem rezultate cu masajul Deep Tissue?

Așteptările sunt întotdeauna pe măsura rezultatelor. Să ne imaginăm că unii vor să scape de tensiunile musculare acumulate de ani de zile într-o singură ședință… De fapt, desfacerea nodurilor cronice și a tensiunii create pe parcursul unei vieți se realizează cel mai bine cu ajutorul unui program integrat care include exerciții fizice, lucrul la postura dumneavoastră și modalități de mișcare, tehnici de relaxare și un program regulat de masaj. Mușchii reprezintă aproximativ 40% din greutatea corpului și sunt responsabili de mișcarea corpului, respirație, postură, producerea căldurii, menținerea temperaturii, stocarea de oxigen și glucoză. Aceștia sunt în strânsă legătură cu celelalte sisteme ale corpului: osos, sanguin și nervos.

Mușchii susțin o mare parte a greutății corpului, iar când mușchii se contractă favorizează formarea acidului lactic. Odată cu inflamațiile apar și durerile, iar exercițiile de întindere și masajul terapeutic relaxează mușchii.