Masajul anticelulitic este unul dintre cele mai cunoscute tratamente împotriva celulitei, însă atrag atenția că efectele sunt de moment, învingem greu celulita și trebuie să avem în vedere că avem nevoie de mult mai mult decât un astfel de masaj, este nevoie și de răbdare, eliminarea sedentarismului și o alimentație corectă. Din experiența acumulată până acum, pot spune că mâinile pricepute a unui maseur profesionist sunt cele mai eficiente arme împotrica țesutului adipos.

Meritul masajului anticelulitic este acela că stimuleaza circulaţia sanguină şi limfatică, astfel eliminăm foarte multe toxine și apă pe care organismul o reține în țesuturi. Pe lângă dispariția celulitei, pielea este ajutată să devină elastică, fermă și muschii vor avea parte de o excelentă tonifiere.

Masajul anticelulitic doare? O întrebare la care foarte multe persoane se gândesc. Celulita este de cele mai multe ori  dureroasă, drept urmare masajul anticelulitic doare. Tehnicile specifice se vor ajusta în funcție de rezistența fiecărei persoane în parte. Este contraindicat acest tip de masaj în timpul menstruaţiei şi in caz de boli dermatologice sau varice.

Celulita prezinta patru stadii evolutive și dacă reducem la terapii anticelulitice în primele etape ale celulitei, avem foarte mari șanse să stopăm evoluția ei în stadiile deja cunoscute.

Primul stadiu – Celulita se află într-o formă flască, foarte puțin vizibilă cu ochiul liber la nivelul pielii, totuși putem observa pierderea fermității pielii, a elasticității.

Al doilea stadiu – Aici vorbim despre celulita compactă, așa-zisa celulită medie și este stadiul în care devine vizibilă pentru că straturile subcutanate își încep degradarea. Abia acum putem să vorbim despre “coaja de portocală”, termenul asociat cu celulita vizibilă.

Al treilea stadiu – Ne îndreptăm atenția spre o formă profundă în care celulele adipoase sunt mărite în volum și putem spune că în acest stadiu toxinele se acumulează din ce în ce mai mult și vascularizația devine extrem de slabă.

Al patrulea stadiu  – Este reprezentat de celulita gravă, în general sunt evidenți nodulii grași care se formează în urma celulelor grase sparte. Putem afirma că vorbim despre un proces inflamator în care straturile sunt foarte afectate și în același timp și circulația locală este compromisă.

Este foarte important de precizat faptul că celulita trebuie tratată în faza incipientă, altfel avansează cu slabe șanse de regresie. Timpul face ca celulele adipoase să se transforme în noduli celulitici, aceștia din urmă sunt îmbrăcați într-o membrană protectoare care devine din ce în ce mai greu de distrus. Celulita evoluează rapid și toate aceste stadii prezentate mai sus evoluează într-un timp diferit, în funcție de organismul nostru.

Din experiența acumulată, recomand produse termice. Combinată cu un masaj anticelulitic corespunzător o cremă termică modelantă poate face întradevăr minuni. Este bine de știut că aceste produse ajută la efectul de încălzire locală și acest lucru optimizează penetrarea ingredienţilor anticelulitici.
Este bine de știut că masajul anticelulitc nu va topi depozitele de gărsime, dar are un aport important în reducerea celulitei, ameliorează circulația sanguină superficială, astfel metabolizarea grăsimilor stocate în celulele care alcătuiesc țesutul adipos este cât mai eficientă. Masajul trebuie să determine o hiperemie, care are semnifică creșterea fluxului sanguin.

Mituri despre celulită

– Celulita este o boală.  De cele mai multe ori nu are nimic patologic. aproape toate femeile sunt predispuse la ea și arhitectura țesuturilor suprficiale este principala “vinovată” de apariția celulitei.

– Doar femeile au celulită. Nu este adevărat. Cu toate că o întâlnim mult mai rar, bărbații au și ei probleme cu țesuturile adipoase. Este posibil ca indicatorii unui dezechilibru hormonal să favorizeze apariția ei și la bărbați.

-Exercițiile fizice te scapă de celulită. Nu ne scapă de celulită, dar este o luptă accesibilă și extrem de puternică împotriva țesuturilor adipoase. Sportul, o alimentație echilibrată și foarte multă ambiție, pot să constituie elementele cheie dacă vorbim despre combaterea celulitei.

În orice dietă echilibrată, fructele și legumele reprezintă elementele cele mai importante. Alimentele cu un conținut redus de grăsimi poate ajuta la ameliorarea problemelor cauzate de celulită, fibrele vegetale favorizează eliminarea grăsimilor. Dietele sunt personalizate și este foarte important să mergem la un nutriționist dacă dorim să urmăm o animită dietă.