Fiecare dintre nou auzim acest termen din ce în ce mai des în ultimii ani. Reflexoterapia are ca principal scop tratarea prin masaj al punctelor reflexe diagnosticate ca fiind dureroase. În reflexoterapie nu folosim obiecte intermediare, aplicăm masajul cu vârful degetului mare de la mână sau cu degetul arătător.

Reflxoterapia are părțile ei bune. Prin masaj accelerăm transportul toxinelor spre procesele de detoxifiere și “obligă” fluxul sanguin să trimită rezidurile spre organele de eliminare. Astfel se îmbunătățește vizibil starea de sănătate și este vital să avem o bună circulație a sângelui pentru fiecare zonă din organism. Cu cât circulația sanguină este mai anevoioasă, cu atât mai greu apare vindecarea.

Trebuie să știm că stimularea organelor de eliminare prin reflexoterapie implică accelerarea circulației libere a toxinelor în organismul nostru. Ca posibile reacții pot apărea strări de amețeală, greață, somnolență, greață, cefalee sau neliniște. Precizez faptul că toate astea sunt reacții posibile și formele de tratament sau aplicarea tehnicilor impun reglarea intensității în funcție de fiecare persoană în parte. În funcție de fiecare organism, sunt necesare 10-20 de ședințe pentru ameliorarea afecțiunilor și accelerearea procesului de detoxifiere a organismului.

Zonele pe care le supunem masajului reflexogen trebuie să fie sănătoase, fără traumatisme sau afecțiuni inflamatorii. Igiena trebuie riguros respectată și recomand o atenție sporită la afecțiunile dermatologice. Este foarte important să comunicăm și să întrebăm înainte de fiecare ședință care sunt afecțiunile de care suferă persoana care aplelează la reflexoterapie. Ca să înțelegem pe deplin acest termen, trebuie să știm că tălpile picioarelor reprezintă o zonă importantă atunci când vorbim despre reflexoterapie și interesul acordat este reprezentat de punctele de corespondență cu organele corpului omenesc.
Cu ajutorul reflexoterapiei te poți vindeca de: stres, migrene, amețeli, anxietate, atacuri de panică, afecțiuni ale coloanei, lombosciatică, artroza, tulburări de metabolism, afecțiuni digestive, probleme de circulație a sângelui și multe alte afecțiuni. Trebuie să conștientizăm faptul că reflexoterapia are rol profilactic și menține sănătatea activă, într-un mod curativ mai ales că poate să fie aplicată în paralel cu alte tratamente naturiste sau alopate. Este recomandat ca înainte de o ședință de reflexoterapie să se evite alimentația, dar este indicat un consum mare de lichide.