Ne-am gândit să vă oferim câteva beneficii importante ale masajului terapeutic, aplicat persoanelor care nu suferă de o afecțiune anume. Masajul terapeutic poate fi aplicat si omului sanatos și iată mai jos câteva dintre efectele acestuia:

– Masajul produce efecte stimulatoare asupra sistemului nervos și cel endocrin. Este deosebit de eficient împotriva încordărilor excesive, a durerilor, a tenisiunilor acumulate în organism.
– În același timp, masajul terapeutic este foarte indicat atunci când dorim să mărim mobilitatea și flexibilitatea încheieturilor, prin manevre specifice, se obține un foarte bun efect vasodilatator și trofic, articulațiile devin astfel mai sănătoase.
– Știm deja că orice formă de masaj reduce tensiunea musculară și explicația medicală o reprezintă creșterea ciruculației sângelui în mușchi, ceea ce favorizează creșterea așa numitelor opiacee care alină durerea și scade contractura musculară.
– Masajul imbunatateste circulatia sanguina si cea limfatica. Circulația limfatică are rolul de a transpora redidurile acumulate în organism, astfel reușim să detoxifiem natural întreg organismul și îmbunătățim în același timp și sistemul imunitar.