Îți plac călătoriile? Iată câteva aplicații utile!

Dacă ești genul de călător haotic (ca mine), atunci este bine să te pregătești înainte de următoarea călătorie. Pe lângă valiză, documente de călătorie… nu uita că telefonul mobil este foarte util, nu doar pentru a încărca cele mai recente imagini pe Instagram sau alte rețele sociale. Trăim într-o eră în care tehnologia avansează în fiecare zi, internetul este într-o continuă expansiune și odată cu el apar în permanență aplicații pentru telefonul mobil… menite să ne ajute foarte mult atunci când călătorim. Știm că uneori accesul la datele mobile în afara graniței este destul de complicat sau destul de costisitor. Astfel de aplicații sunt menite să ne ajute foarte mult în planificarea unei călătorii.

-Google Translate. Ideală atunci când treci granița României și vrei să traduci cuvinte sau anumite expresii. Cu Google Translate poti traduce in 103 limbi online si in 52 limbi fara fara conexiune la internet. Partea cea mai buna la Google Translate este ca iti poti folosi camera foto ca sa traduci instant diverse lucruri (meniuri, indicatii, etc.)Ce facem dacă nu cunoaștem limba, cum ne înțelegem? Exact asta face această aplicație, ne ajută să comunicăm eficient cu oamenii întâlniți în drumurile noastre.

-Xe Currency, o aplicație gratuită disponibilă pentru Android și IOS. Este foarte ușor de utilizat și te ajută să faci conversie între diverse valute. RON vs Euro sau moneda țării vizitate. Important este să nu uiți să actualizezi ratele de schimb valutar înainte de plecarea ta în călătorie.

Wifi Map. Recomandată pentru momentele în care internetul oferit de cartela sim este insuficient sau deloc. Wifi Map te ajută să găsești cu ușurință rețelele wifi din zonă și este foarte utilă atunci când ai nevoie urgentă de internet. Aplicația funcționează foarte simplu și se bazează pe comunicarea celor care se află într-o anumită zonă, care pot lăsa un comentariu la o rețea WiFi cu parola respectivă, multe dintre ele neactualizate… dar mi-a fost de mare ajutor de foarte multe ori. Aplicația este gratuită, disponibilă Android sau IOS.

MAPS.ME este o aplicație care nu trebuie să lipsească din suita aplicațiilor instalate în telefonul mobil. Te va ajuta să navighezi într-o destinație necunoscută, cu precizie, fără să fii permanent conectat la internet. Aplicația folosește hărți descărcate în prealabil și localizarea o face cu ajutorul tehnologiei GPS.

Acestea sunt câteva dintre aplicațiile folosite frecvent pe telefonul mobil. Altfel, Booking, Agoda, Tripadvisor, Rome2rio, Uber, Airbnb, Momondo sunt nelipsite din categoria travel.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *