La un pas să pierdem 2000 de euro cu Thomas Cook!

Călătoriile sunt extrem de frumoase și reușesc întotdeauna să te scoată din cotidian, dar sunt și pline de surprize… Vara aceasta, ne-am propus să lăsăm Asia în lista cu dorințe și să ne îndreptăm atenția spre Republica Dominicană, mai ales că ofertele pentru toamnă erau mai mult decât atractive… Grupul nostru de prieteni are în componență 6-7 persoane cu care călătorim frecvent în destinații îndepărtate. Dominicana a fost un vis care trebuia bifat și ne-am dorit să nu ratăm experiența, mai ales că am reușit să ne sincronizăm toți concediile și astfel puteam planifica vacanța.

Întâmplarea face ca în momentul rezervării biletelor să nu reușim rupem din bugetul personal suma necesară avansului. Toate costurile sejurului se învârteau în jurul sumei de 1200 euro de persoană. Am luat decizia de a achiziționa pachetul turistic mai târziu, prin a adăuga alte 2 persoane la grup sau să cumpărăm individual biletele de avion și să trăim cu speranța că mai găsim locuri în resortul ales de grup.

Când am fost pregătiți să plătim avansul pentru pachetul turistic, am aflat că s-au schimbat toate costurile inițiale, prețurile erau aproape duble, prea mult pentru visul nostru low budget… Ne-am resemnat ușor, pentru că oricum aveam biletele pentru Sri Lanka, următoarea noastră destinație îndepărtată pentru această toamnă, dar cu regret că nu ne putem alătura grupului de aventurieri.

O săptămână mai târziu, scandalul Thomas Cook începea să prindă contur și să pună mari semne de întrebare celor care au apelat la serviciile lor. Într-o seara primesc un telefon de la Adrian și îmi spune că toată nebunia cu Republica Dominicană este în stand by și în acel moment nimeni nu știe dacă vor mai pleca, dacă își primesc banii înapoi sau ce se întâmplă cu adevărat… Tot sejurul lor a fost rezervat prin Thomas Cook și neșansa noastră de a ne alătura, a fost de fapt șansa de a nu pierde banii pentru această călătorie. Astăzi, când scriu acest material, călătoria lor a fost anulată și încă nu au reușit să recupereze banii. Din discuțiile purtate cu agenția parteneră, asigurarea o să acopere o parte din daună. Ceea ce nu se știe în prezent este dacă asigurarea plătește integral avansul achitat agenției, o parte din bani sau deloc. Comunicarea este deficitară și aștept cu sufletul la gură rezoluția. Thomas Cook, cea mai veche agenție de turism din lume, s-a prăbușit în faliment, distrugând vacanțele a sute de mii de turiști!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *