În România sunt din ce în ce mai folosite lămpile de sare. Când am deschis primul cabinet în Arad, am cumpărat o lampă de sare pentru decor și pentru beneficiile aduse.

Folosirea regulată a lămpilor de sare absorb excesul de unde electromagnetice pe care le produc aparatele electrocasnice. Drept urmare, nu este rău să avem o lampă de sare chiar în propriul cămin! Sunt indicate persoanelor cu probleme respiratorii  și diverse alergii și oferă beneficii pozitive organismului, la nivel digestiv, circulator și imunitar. Lămpile de sare emit ioni negatiivi, vorbim despre acei ioni care și-au pierdut deja moleculele de oxigen purificând aerul. Pietrele de sare din care sunt formate lămpile de Himalaya provin direct din natură și au început să fie utilizate la origini de familiile bogate din Europa, încă de acum 400 ani.

Care sunt beneficiile reale? Lămpile de sare reduc simptomele astmului și a alergiilor prin eliminarea particulelor microscopice de praf, particule de mucegai sau diverse bacterii aflate în aer. Aceasta înseamnă că pe lângă eliminarea substanțelor contaminante din aer, lămpile de sare ajută de asemenea corpul să filtreze aerul într-un mod eficient, astfel încât orice particulă nedorită să nu ajungă în plămâni.

Sarea roz de Himalaya este un remediu natural excelent pentru tratarea afecțiunilor specifice căilor respiratorii, inclusiv a sinuzitei. În cazul unor afecțiuni severe, trebuie întotdeauna să consultăm medicul specialist. El își va putea da acordul pentru utilizarea unor astfel de lămpi de sare, în funcție de fiecare afecțiune în parte.

Nu trebuie să omitem faptul că lămpile de sare reduc electricitatea statică din aer. Electricitatea statică este cel mai adesea deranjantă, însă din fericire lămpile de sare sunt o modalitate naturală de a neutraliza particulele ionizate din aer.

Pietrele de sare din care sunt formate lămpile de Himalaya provin direct din natură și au început să fie utilizate la origini de familiile bogate din Europa, încă de acum 400 ani.