Malaga, capitala cosmopolită Costa del Sol

Cu Malaga am o experiență destul de frumoasă și probabil că sunt ușor subiectiv, dar pot spune că este una dintre cele mai misto regiuni din Spania. Am locuit o perioadă în Torre del Mar, un mic orășel aflat la 25 de km de Malaga.

Sudul Spaniei este impresionant și influențele arabe au încă își lasă amprenta asupra locuitorilor și zonei în sine. Malaga este un oraș plin de tradiție, încărcat de istorie.

Ce nu trebuie să ratezi dacă ajungi în Malaga?

Fortăreața Alcazaba și Castillo de Gibralfaro. Probabil unul dintre cele mai importante situri istorice din Spania, o fortăreață maură conservată foarte bine. Din această locație, atunci când este senin, norocoșii pot vedea continentul african. În apropierea fortărței găsim Castillo de Gibralfaro, construit în secolul al X-lea și folosit în trecut pentru apărarea orașului, dar și a portului. Zona oferă o panoramă superbă asupra orașului.

Centrul orasului vechi. O adevărată comoară arhitectonică, clădiri foarte bine conservate, îngrijite, elegante… Oamenii sunt foarte relaxați și străzile sunt locații în care se întâlnesc pentru a socializa. Imposibil de ratat catedrala, foarte impozantă și greu să treacă neobservată, o poți vedea din fiecare colț al centrului.

Muzeul Picasso. Să nu uităm că Malaga l-a oferit lumii pe marele Picasso. Era aproape imposibil ca orașul său natal să nu-i dedice un muzeu. (Chiar dacă acesta s-a mutat din Malaga la vârsta de zece ani, muzeul în sine oferă diferite artefacte interesante de la începutul vieții lui Picasso.)

Excursie de o zi în Gibraltar. Dacă tot ajungi în zonă, este păcat să nu dai o fugă în Gibraltar. Transportul îl poți face cu compania locală de transport și o călătorie dus-întors nu costă mai mult de 30 de euro.

Plajele din Malaga. Fără îndoială orașul reprezintă capitala cosmopolită Costa del Sol, accesul la Marea Mediterana și cei peste 14 km de coastă fac din această zonă una greu de egalat din punct de vedere al întinderii și frumuseții. Cea mai celebră plajă de aici este La Malagueta, dar toată regiunea în sine oferă foarte multe locuri în care te poți bucura de liniște, soare și “pescaito frito”, sardine la grătar sau multe alte preparate locale, pregătite pe loc chiar pe plajă.

Alte obiective turistice pe care le puteti vizita intr-o vacanta la Malaga sunt Teatrul Roman, Santuario de la Victoria, Paseo del Parque, Palatul episcopal, Muzeul Saptamana Mare, Muzeul Provincial de Arte Frumoase, Biserica Santo Cristo de la Salud, Gradinile La Concepción, El Parque, Centrul de Arta Contemporana.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *