Despre masajul anticelulitic am tot discutat în articolele precedente și am stabilit ce se întâmplă cu organismul uman în urma acestor tehnici de masaj menite să reducă țesutul adipos acumulat în organism.

Apar foarte multe întrebări legate de importanța masajului anticelulitic și trebuie întotdeauna să știm la ce să ne așteptăm de la un astfel de tratament. Să nu uităm că ședințele de masaj nu te scapă de problema celulitei sau a kilogramelor în plus, dar ajută la eliminarea depunerilor inestetice, stimulându-le să se întindă uniform de-a lungul membrelor.

Principalul rol al masajului anticelulitic este acela de a stimula circulatia la nivelul țesuturilor adipoase, ceea ce duce la eliminarea toxinelor acumulate în organsim. Acțiunea masajului asupra muschilor implică și un consum de energie din partea organismului, ceea ce duce implicit și la o ardere a caloriilor în exces. Persoanele sedentare sunt cele mai favorizate atunci când vorbim de apariția celulitei.

Și ca să răspund la întrebarea din titlu, masajul anticelulitic nu este doar un moft. Dacă îmbinăm aceste terapii cu un stil de viață cât mai sănătos, un regim de viață adecvat și cât mai multă mișcare… rezultatele sunt surprizătoare. Folosit in mod individual, acest tip de masaj contribuie la uniformizarea suprafetei pielii.

Cauzele cele mai frecvente ale aparitiei celulitei au fost puse pe seama problemelor cu tesuturile conjunctive, tulburarile hormonale, regimului alimentar dezechilibrat si nesanatos – alimentatie bogata in zaharuri si grasimi. Lipsa de activitate fizica incheie lista cu motivele care duc la aparitia acestui dusman tacut al femeilor. Astfel, celulita nu tine cont nici de varsta, kilograme sau sex.