Există o serie de senzații neplăcute atunci când vorbim despre duerile din zona gatului și a umerilor, fie că vorbim de cefalee, dureri în zona cefei,umerilor, etc… Într-o continuă alertă pentru traiul de zi cu zi, schimbarea modului de viață în unul sănătos este din ce în ce mai greu de realizat.

Printre principalele beneficii ale masajului cervical pot enumera diminuarea durerilor cervicale și normalizarea somnului. Acțiunea mecanică asupra mușchilor gâtului și aumerilor, provoacă o relaxare musculară care ajută la reducerea durerii. Masajul imbunatateste circulatia sângelui în zona cervicală, care ajută la reducerea durerii în cazul edemului sau acumularea de acid lactic; datorită faptului că mușchii gâtului se relaxează, aportul de sânge la creier se îmbunătățește. Acest efect ajută la ameliorarea durerii de cap și la normalizarea somnului; efectul asupra zonelor reflexogene situate în această zonă îmbunătățește funcționarea organelor interne; toate aceste efecte, în cele din urmă, îmbunătățesc bunăstarea generală, sporesc vitalitatea și capacitatea de a munci.

Într-o ședință de masaj cervical, se pot aplica proceduri ce țin de presopunctură, tehnici de aplicare de presiune cu degetele, palmele sau cotul. Unii o numesc și acupunctura fără ace, cu rol analgezic și tonifiant. Beneficiile masajului cervical sunt calmarea durerilor cervicale , durerilor de cap , relaxarea musculaturii zonei cervicale, realizandu-se astfel reducerea contracturilor si a stresului acumulat. De asemenea elimina stresul si oboseala!