În materialul de astăzi îmi propun să discutăm pe larg despre eficiența terapiei prin masaj în tratarea scoliozei.
Din articolele trecute, știm deja ce este scolioza și recapitulăm pe scurt definițiile. Scolioza apare în momentul în care coloana se curbează în mod nenatural. Tratamentul medical poate să includă exerciții, utilizarea unor bretele speciale sau operație. Gradul de severitate al scoliozei poate duce la durere, artrită, dificultăți de respirație sau oboseală. Masajul este o opțiune de tratament pentru a ameliora efectele scoliozei, mai ales persoanelor care au dureri foarte mari.

Masajul pentru scolioză este reprezentat printr-o serie de tehnici care se pot aplica în astfel de afecțiuni și poate ameliora durerile celor care suferă de scolioză funcțională sau structurală. Aceste proceduri relaxează muschii spatelui și ajută extrem de mult la îmbunătățirea flexibilității. Masajul este eficient în creștera abilității de a efectua activitățile cotidiene, îmbunătățirea somnului și alinarea durerilor. Tehnicile de masaj sunt axate pe poziționare, întindere și sunt menite să echilibreze muschii spatelui și ameliorarea sau eliminarea scoliozei funcționale. În cadrul unei astfel de ședințe de masaj, terapeutul are în vedere tonifierea musculaturii din exteriorul curburii și manevre de relaxarea musculaturii din interiorul curburii, acolo unde fibrele musculare sunt mult mai scurte.

Este foarte important să consultăm un doctor sau un terapeut pentru a afla cauza eventualelor limitări fizice sau dureri. Astfel, o bună comunicare între pacient și terapeut duce la rezultate excelente în ceea ce privește ameliorarea. Durata unor astfel de ședințe de tratament este de aproximativ 40-50 de minute. Beneficiile si progresele sunt vizibile pe tot parcursul ședințelor și funcțiile recâștigate în urma tratamentului pentru scolioză vor fi păstrate în timp.

Principalele beneficii ale tratamentului:
– Eliminarea contracturilor musculaturii paravertebrale
– Stabilizarea coloanei vertebrale
– Eliminarea posturilor vicioase care accentueaza scolioza
– Imbunatatirea supletei articulatiilor intervertebrale
–  Eliminarea durerilor la nivelul spatelui

Pentru a solicita informatii sau pentru a va face o programare la unul din terapeutii nostri, contactati-ne folosind pagina de contact si programări.