Orașul Chinchon, pe urmele lui Cervantes în jurul Madridului

Cu aglomerația urbană nu sunt foarte bun prieten, acesta este unul dintre motivele pentru care sunt întotdeauna în căutare de locații speciale, fără foarte multe influențe turistice, dar cu un mare impact asupra autenticității și a tradițiilor. Anul trecut a fost unul intens, mai ales dacă vorbim de timpul alocat călătoriilor, 12 luni departe de casă a fost o premieră pentru noi și exiperiența ne-a călit, ne-a obișnuit cu viața departe de casă și a reușit să ne scoată din zona de confort. Într-o dimineață m-am trezit sătul de Madridul pe care îl vedeam zilnic în ultimul an și după câteva căutări pe internet, am găsit o localitate care promitea foarte mult. Chinchon, un oraș vechi tipic spaniol.

O locație deosebită pe care ți-o recomand dacă ajungi în zona Madridului. Aflat la 45 de km de capitala Spaniei, Chinchon este un orășel impresionant și îți captează atenția prin detalii și istorie conservată sute de ani. Orașul a fost construit în jurul pieței centrale care oferă o priveliște de vis! Plaza Mayor prezintă cca 234 de balcoane din lemn sub care se află numeroase cafenele și restaurante. În această piață se organizează frecvent petreceri tematice, piese de teatru, etc. În trecut era folosită pentru celebrele lupte cu tauri specifice spaniolilor. Aici a fost unul dintre locurile în care ne-am oprit la o cafea și o apă minerală.

Întregul oraș parcă este un sat descris de Cervantes. În vremea prânzului și a siestei orașul este pustiu, te poți bucura astfel de minunățiile lăsate de istorie și conservate de localnici.

Cum ajungi în Chinchón?
Noi am venit cu mașina, aproximativ 45km de Madrid, dar dacă ești turist, autobuzele din Madrid sunt cele mai recomandate. Circulă la un interval de o oră, toată săptămâna. O călătorie durează aproximativ 50 de minute și stația finală este chiar în inima orașului, Plaza Mayor.


Dacă îți programezi călătoria toamna, ai mari șanse să prinzi festivalul usturoiului. În această perioadă orașul se umple de viață , oameni din toate colțurile tării se întorc acasă pentru această sărbătoare. Este un bun prilej de a interacționa cu localnicii și de a experimenta căldura oamenilor, tipic spaniolă, zâmbitori, plini de viață și cu bucuria imensă a revederii.

Unde să mănânci în Chinchón.

Orașul este cunoscut pentru bucătăria tradițională și mai ales pentru celebra “La Recua del Pelicano”. Turiștii pot mânca la restaurantele din Plaza Mayor, toate au meniuri speciale și pentru 10 euro primești două feluri, desert, apă sau cafea. Trebuie neapărat experimentată bucătăria zonelor în care turismul, chiar dacă este destul de adâncit în viața localnicilor, nu a alterat tradiția culinară și bucuria din ochii localnicilor în momentul în care spui cu mâna pe inimă că totul a fost excelent.

„Ravioli” de coadă de boi și ciuperci cu un sos de brânză, Empanadas umplute cu ficat de rață și fructe uscate, roșii cu bucăți sărate de anșoa plăcintă de casă cu lămâie sau celebrele gogoși umplute cu cremă făcută în casă… Orașul este cunoscut pentru gastronomie, lichior de anason dar și celebrul usturoi de Chinchon, nu rata!

Dacă tot ai ajuns aici, vizitează biserica Nuestra Seniora de la Asuncion, Teatro Lope de Vega, Torre del Reloj, Ermita de San Roque, Ermita de San Anton, Ermita de Nuestra Seniora de la Misericordia, Ermita de Nuestra Seniora del Rosario, Convento de San Agustín (un hotel modern, construit intr-o manastire), Convento de las Clarisas, Casa de la Cadena, Castillo de los Condes, Castillo de Casasola, Museo Etnologico La Posada.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *