Primele zile în Thailanda: bucurie, recunoștință, fericire.

Din varii motive, nu am apucat să vă povestesc ce impact a avut Thailanda asupra mea. Spiritual vorbind, a reușit să miște ceva în omul cu care eram obișnuit. Oare este ceva mai plăcut decât să ai curajul să te vezi așa cum ești real, fără măști sau roluri, o reflexie curată, în cel mai sincer mod posibil. Thailanda are o energie care scoate din om cele mai intense emoții. Tradiția, simplitatea oamenilor și peisajele superbe sunt elementele cheie care adună într-un loc toate aceste trăiri și te face să îți dorești să le păstrezi printre amintiri o eternitate.

Din dorința de a nu ne amesteca foarte mult cu valurile de turiști, călătoria noastră de 2 săptămâni a fost una atipică. Ne-am axat pe vizite la temple, locații în care tradițiile sunt încă respectate și utilizate în viața de zi cu zi. Nu mai este nicio surpriză faptul că triștii vin în Thailanda datorită oamenilor primitori, climei și a numeroaselor atracții culturale…

Și totuși… De ce sunt thailandezii calzi și primitori?

Întotdeauna când mă gândesc la această țară îmi vin în minte cuvintele libertate, dragoste, respect, viață curată. Poate că nu întâmplător numele țării în thailandeză este Muang Thai și înseamnă țară liberă. Bunătatea și respectul sunt inoculate copiilor încă de pe băncile școlii. Religia și tradițiile îi obligă să respecte rutine stricte, astfel bărbații (majoritatea, ca o formă de respect pentru rege și acceptare religioasă) aleg să devină călugări după vârsta de 20 de ani. Se rad în cap, poartă robe galbene și merg desculți. Este semnul lor de mulțumire pentru tot ceea ce îi înconjoară spiritual și foarte mulți rămân călugări pentru întreaga viață, în timp ce alții se întorc la viața avută înainte și continuă să trăiască în armonie cu natura și oamenii din jur.

Domnul din imaginea de mai jos mi-a povestit în puține cuvinte că viața trăită în mănăstire, este unul dintre cele mai curate moduri prin care ei își exprima recunoștința pentru viață. Călugării se trezesc înainte de răsăritul soarelui, binecuvântările pe care le fac oamenilor de rând sunt răsplătite cu mâncare, daruri oferite în semn de mulțumire. Oamenii aceștia încep ziua în rugăciune și o încheie la fel, respectând religia de care sunt legați.

Cum am ales Thailanda?

Thailanda trebuie pusă pe lista locurilor unde ți-ai dori să ajungi în această viață. O țară în care natura pare neatinsă, chiar dacă valurile de turiști cresc în fiecare sezon, în fiecare an. Deciziile de a vizita această țară au fost de impuls, lipsite de raționalitate. Ne-am dorit să experimentăm ceea ce vedeam în fotografiile celor care au fost deja, înnebuniți de peisajele de vis și povești de povestit nepoților.

Templul templul Wat Arun este probabil unul din cele mai frumoase pe care le-am vizitat în întreaga viață, despre templele vizitate aici am scris în materialele precedente. A fost construit în prima jumătate a secolului al XIX-lea și în stil arhitectonic khmer. Decorarea turnurilor cu sticlă sau porțelan chinezesc, într-o manieră desăvârșită, simbolizează fondarea noii capitale a țării și începutul perioadei Rattanakosin. Aici întâlnești foarte mulți asiatici care vin să se roage, toți urmează cutumele budiste pentru a avea o viață fericită, liniștită și cât mai lungă. Majoritatea oamenilor se roagă pentru sănătate și superstițiile caracteristice țării fac din aceste temple adevărate locuri de pelerinaj.

A călători este una dintre cele mai de preț investiții pe care le poți face în propria persoană, sfatul meu este să nu încetezi niciodată să faci acest lucru. Astfel de călătorii sunt menite să te reîntâlnești cu tine însuți, cât mai aproape de natură și cât mai departe de civilizația urbană. Thailanda are tainele ei și este deschisă tuturor celor care vor să o cunoască, chiar dacă este o țară a contrastelor. Fie că vorbim de călătorii spirituale în temple budiste sau plaje tropicale, experiențele autentice fac din această destinație una pe care nu trebuie să o ratezi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *