Alimentația este primul aliment natural pe care putem să-l oferim organismului nostru, pentru a-i permite să-și mențină starea de sănătate într-o formă optimă. Grija față de propriul organism ne garantează sănătate în proporții foarte mari.

Foarte multe persoane nu țin cont de importanța apei în organism. Apa este indispensabilă curățirii interne a corpului nostru, dacă vorbim despre un drenaj cotidian. Să consumăm apă doar atunci când ne este sete nu este suficient, în acest mod absorbim o cantitate mare de apă când nu este necesar. Pentru un drenaj corect al rinichilor este recomandat ca apa să fie consumată frecvent, pe tot parcursul zilei.

Cantitatea ideală de apă?
Fiecare organism este diferit, astfel nevoile noastre sunt diferite. Este preferabil să bei cantități mici de apă, frecvent, pe parcursul întregii zile. Nu aștepta să bei când îți este sete, senzația de sete apare atunci când organismul nostru este deja desihratat.
Infuziile, ceaiul, cafea… corpul nostru tratează aceste lichide ca pe niște băuturi, nu se pot contoriza ca fiind “apă”, chiar dacă în mare parte aceste lichide sunt compuse din ea. Organismul percepe lichidul ca pe un aliment, urmând să treacă prin procesul de digestie. Apa este apă!