Întotdeauna am fost o persoană care se bazează foarte mult pe cercetările medicale și mult mai puțin spre cele spirituale, chiar dacă le accept, le înțeleg. Foarte multe persoane vorbesc despre reflexoterapie ca despre o nouă minune apărută în vasta ofertă de terapii disponibile în ultimii ani. Reflexoterapia este totuși mult mai complexă și nu este chiar o terapie nou apărută, există descoperiri care atestă existența reflexoterapiei încă din perioada egiptenilor antici.

Ca să înțelegem mult mai ușor noțiunile de bază, voi detalia principiul după care ne ghidăm atunci când vorbim despre reflexoterapie. Fiecare organ are corespondent un punct reflex pe corpul nostru, punctele reflexe sunt foarte bine definite în palme și talpa piciorului… asta este motivul principal pentru care terapeuții folosesc ca puncte de reper tălpile picioarelor, în această zonă a corpului găsim cele mai multe puncte reflexe. reierul, ochii, urechile, glanda tiroida, plamanii, ficatul, stomacul, pancreasul, duodenul, rinichii, vezica urinara, colonul, ovarele – toate au cate un punct reflex corespondent in talpa. O ședință de reflexoterapie poate să fie dureroasă, intensitatea presiunilor sunt stabilite de terapeut în funcție de fiecare pacient în parte și de nivelul de durere suportat, dar după fiecare ședință te obișnuiești. Asta nu înseamnă că nu poate să fie relaxant în același timp, foarte multe persoane folosesc reflexoterapia ca formă de relaxare.

Trebuie să mai știi că reflexoterapia nu înlocuiește medicamentația, nu recomand persoanele care promit minuni și forțează indirect pacienții să renunțe la medicamentele recomandate de medicul specialist. Până la urmă nu vorbim despre minuni, ci pur și simplu de o drenare eficientă prin presiune, cu scopul de a elimina toxinele acumulate în organism și mai ales stimularea organelor afectate sau cu probleme. E posibil sa ai de-a face si cu ceva reactii adverse in timpul terapiei: poti avea ameteli, greata, stare de oboseala, febra, eruptii cutanate. Dar nu ai motiv de ingrijorare, aceste manifestari sunt normale in procesul de eliminare a toxinelor. Aceste reacții sunt perfect normale și este modul prin care organismul elimină toxinele acumulate în ani de zile. Prin mecanismele sale de actiune asupra sistemului vascular, asupra sistemului endocrin, asupra sistemului excretor, nervos si metabolic, reflexoterapia e o metoda excelenta de tratament. Reflexoterapia mentine starea de sanatate sau va ajuta sa recâștigăm sănătatea pierdută.

Avantajele reflexoterapiei:

-Poate fi aplicată la orice categorie de vârstă
-Poate fi aplicată profilactic, bolilor cronice şi acute, dar şi bolilor nemanifestate.
-Nu are contraindicaţii majore( exceptie o fac sarcinile, insuficienta renală acută, infarct miocardic acut)
-Este un tratament netoxic.
-Se lucrează pe cauză nu pe simptome.
-Se poate face în paralel cu alte tratamente naturiste sau alopate.
-Nu se întrerupe tratamentul medicamentos.