Rezervatia naturala de zimbri

Este imposibil ca România să nu impresioneze prin simplitate și adevărate valori. Dacă ești pasionat de faună, nu rata rezervația de zimbrii din județul Neamț! În România mai există doar 4 astfel de rezervații, cea din Neamț este una dintre cele mai apreciate pentru grija acordată animalelor și spațiul alocat pentru acestea. Nu degeaba este una dintre cele mai mari rezervații de acest gen din Europa.

Arealul se întinde pe o suprafață de 11.500 hectare, aflându-se se află în partea sudică a Munților Sabasei (diviziunea centrală a Munților Stânișoarei) și cea nordică a județului Neamț. Zona se află la nord de porțiunea din DN15B, ce leagă localitățile Vânători-Neamț și Pipirig.

Rezervația naturală inclusă în Parcul Natural Vânători-Neamț a fost înființată în anul 1968. Primele exemplare de zimbru au fost aduse aici în anul 1970[4]. Pe parcusul existenței rezervației, în vederea creării unei populații de animale valoroasă genetic cât și a evitarii consangvinizării, au fost importate diverse exemplare.

-Zona și rezervația în sine oferă o serie de posibilități turistice:

– Iazuri
-Gradină zoologică unde se pot admira căprioare, mistreți, urși sau diverse păsări
– Un cadru natural relaxant, adevărata deconectare din cotidian.

Să nu uităm nici de Parcul Natural Vânători Neamţ, o arie protejată constituită în anul 1999, cu statut de parc natural, destinată protejării moştenirii naturale, spirituale şi culturale a zonei, gospodăririi durabile a pădurilor, conservării peisajului şi tradiţiilor locale, reintroducerii zimbrului în arealul său natural şi încurajării turismului bazat pe aceste valori.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *