Să călătorești însemnă să te îndrăgostești de lume…

Tehnologia ne-a dat peste cap, în toate sensurile posibile. Nu concepem să nu avem un telefon fără conexiune la internet, o cameră foto decentă și celebrele rețele sociale de care suntem aproape dependenți. Sper îmi fac o tradiție din a scrie un bilanț al oamenilor care au contribuit într-o oarecare măsură la amplificarea microbului în materie de călătorii, oameni care ne-au inspirat foarte mult și care ne-au dat putere să lăsăm teama si să ne urmăm visul…

Călătoriile sunt grozave, ne ajută foarte mult la dezvoltarea personală și ne fac să lăsăm garda jos când vine vorba de prejudecăți sau intoleranță. Fiecare călătorie în sine te poate face mai real, mai uman, mai curat. Fără îndoială, să călătorești însemnă să te îndrăgostești de lume și să îți dai seama că indiferent de locul în care te afli… suntem la fel!

Deși ador să fac planuri, un lucru mi-a intrat bine în cap de când călătoresc și l-am acceptat întru totul: nu am cum să bifez tot ceea ce îmi planific în materie de călătorit, așa că planurile pe hârtie nu sunt întotdeauna identice cu ceea ce găsești la fața locului, dar cele mai frumoase și intense experiențe sunt cele care îți rămân amintiri calde cât mai mult timp.

Pot spune că gusturile se schimbă de la an la an, dar am o listă de favoriți și mă uit cu drag la fiecare material postat. Este minunat să găsești oameni cu care să împarți aceleași pasiuni și mai ales când ai foarte multe de învățat. Sunt dimineți în care încep ziua alături de o cană cu cafea, un articol scris bine care mă face să mă bucur de noi destinații, fie ele și prin intermediul cuvintelor sau a materialelor video. Până la urmă acesta este rolul lor și și-l îndeplinesc bine.

Creatorii de conținut în materie de travel sunt mană cerească. Urmăresc foarte mulți ( uite favoriții – EveryDay HoliDay, HaiHui in doi, SunChase Journey, BackPackYourLife ) și mă bucur când descopăr nebuni frumoși care prin ceea ce fac ne ajută extrem de mult în planificarea călătoriilor.

Nu sunt deloc genul de persoană care fuge din oraș în oraș pentru a bifa cât mai multe locații. Obișnuiesc să descopăr locurile la pas molcom, în stilul meu propriu, pe jos… atât cât este posibil. Ador viața și cultura unui oraș, mult mai mult decât istoria în sine. Poate acesta este și motivul pentru care în ultimii zece ani mi-am stabilit domiciliul prin diverse orașe ale Europei, probabil în încercarea de a interacționa cât mai mult cu oamenii.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *