Cât de important este să călătorești liber, fără valize (și griji)

Întotdeauna am trăit cu teama de a nu avea suficiente lucruri în valiza de călătorie. Haine, încălțăminte și tot feluri de lucruri care le consideram utile în momentele respective, raportate la destinația în care urma să ajungem. Într-o zi, am fost nevoit să călătoresc la low cost și am putut lua cum mine doar un rucsac. Dramă totală, am trăit panicat câteva zile înainte de călătorie și mi-am domolit temerile odată cu zborul propriu zis. Într-un fel sau altul, mi-am dat seama că oriunde mă duc în lumea asta, există posibilitatea să-mi cumpăr de la destinație anumite lucruri, fără să le car după mine prin bagaje.

Cu timpul, am înțeles cât de important este să călătorești liber (fără valize care să te frustreze sau să te încetinească). În Thailanda ne-am dus cu rucsacul în spate, dar ne-am întors cu valiză la cală, pentru că ne-am cumpărat de acolo diverse lucruri. Deci se poate să pleci cu bagaj puțin și să te întorci cu câteva valize în plus!

Împachetarea eficientă este o artă, amândoi suntem destul de haotici din acest punct de vedere. Nu suntem chiar cel mai bun exemplu atunci când vorbim despre cum să maximizezi spațiul disponibil în valiză. Foarte mulți oameni recomandă rularea hainelor, ceea ce mie nu îmi place. Foarte rar întâlnesc un fier de călcat în călătoriile mele, așa că un tricou super-mega-șifonat nu este chiar o încântare, chiar dacă ocupă mult mai puțin loc în bagaj. Merg pe premiza că oricând pot să-mi cumpăr haine la destinație și chiar rămân cu amintiri din locația respectivă. Iată o listă care mă ajută foarte mult atunci când planific următoarea călătorie a familiei. Dar atunci când acest lucru nu este posibil, trebuie să ai în vedere câteva aspecte care te vor ajuta să parcurgi cu brio și această acțiune absolut necesară atunci când pregătești valiza de călătorie.

În vacanță, nu vei avea nevoie de atât de multe lucruri precum crezi, majoritatea hotelurilor în care te vei caza au prosoape și dacă nu sunt oferite gratuit, le poți închiria la prețuri modice. Renunțând la tot ceea ce este inutil, bagajul devine automat mai ușor și te vei bucura mult mai mult de vacanță.

Atunci cand iti organizezi toate lucrurile in bagaj, încearcă să economisești spațiul. Chiar dacă pare ciudat, poți pune șosetele în spațiul pantofilor și astfel profiți pe deplin de acest spațiu liber. Dacă ești adeptul rulatului, poți rula hainele împreună pentru a evita ca acestea să se șifoneze foarte mult. Dacă ești adeptul pungilor de compresie, sunt geniale dacă ești genul de persoană care are nevoie de foarte multe haine și dispui de un spațiu foarte mic. Nu le-am folosit niciodată, dar știu că sunt foarte utile.

Repet, nu lua cu tine lucruri pe care le gasesti la destinație. Indiferent de locul în care călătorești, acestea nu sunt atât de scumpe încât să cari după tine șampon,gel de duș sau alte produse de igienă personală. Pune-ți în bagaj doar recipientele cu lichide indispensabile și evită să iei cu tine alte lucruri în afara de produsele de care nu poți să te desparți.

Eliberează-te de poveri care n-au fost niciodată destinate să le porți, asta trebuie să faci atunci când pregătești valiza. Prietenul la călătorie se cunoaște, așa că am avut foarte multe de învățat de la oamenii cu care călătoresc. Greșelile și nevoile sunt cele care conturează lista perfectă pentru călătorii, mi-am dat seama că un simplu rucsac în spate… este opțiunea potrivită atunci când petrec câteva zile departe de casă.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *