Dragii mosului, a venit primavara… așa că este timpul să discutam despre cum avem grija de organismul nostru și mai ales cum sa folosim detoxifierea verde într-o maniera benefică, mai ales dacă vorbim despre bărbații trecuți de 40 de ani.

Supraîncarcarea organismului cu toxine se face prin diverse alimente industriale, pline de E-uri, carne provenita de la animale tratată cu antibiotice sau hormoni de creștere, detergenți toxici cu un puternic impact negativ asupra organismului și sistemului nervos. Să nu uitam faptul că acidoza metabolica e recunoscută ca fiind o cauza a depresiei, deci alimentele pe care le consumam influențează foarte mult și partea emoționala sau psihică. Toate acesta provin din faptul ca aceste alimente industriale scad PH-ul sângelui și limfei sub valorile normale.

Folosesc doar produsele celor de la Eisberg (cunosc produsele, oamenii de acolo și grija lor pentru detalii și calitate.) Dupa o perioada în care organismul a fost obisnuit cu o dieta monotonă, bazata pe proteine de carne si radacinoase, legumele proaspete si verdeturile vin sa înlature carentele alimentatiei de iarna, prin aportul de vitamine si minerale. Legumele si verdeturile ajuta la eliminarea toxinelor din organism, dar si la refacerea echilibrului energetic. Este foarte important sa inculdem în meniul zilnic verdețuri de primavara. Spanacul, ștevia, loboda, urzica sau salata verde nu trebuie sa lipseasca și toate acestea sunt adevarate tonice naturale. Pentru a-si pastra calitatile terapeutice, spanacul se foloseste crud, sub forma de salata sau de suc. Sucul de spanac poate fi combinat cu suc de mere sau de lamâie, personal îl consum fara alte combinații. Zilnic, se poate consuma o cantitate de 500 ml de suc de spanac, înaintea meselor principale.

Să fim sinceri… organismul bărbaților nu mai funcționează la fel de bine la 40+ ca la 20 sau 30. Cele mai multe afecțiuni la care sunt predispuși bărbații apar acum și asta trebuie să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că trebuie să învățăm să avem mai multă grijă de noi. Chiar dacă nu afectează toți bărbații, andropauza reprezintă un proces gradual de modificări, iar simptomele instalării se resimt pe o perioadă de mai mulţi ani. Din punct de vedere medical, andropauza este rezultatul unei deficiențe de hormoni androgeni și reducerea producției de testostero… responsabil pentru foarte multe procese metabolice din organismul bărbatului. Andropauza este o etapă temporară din viaţă şi există metode prin care puteţi ameliora simptomele neplăcute. Primul pas, cereţi sfatul medicului.

Refuz să cred ca viața sedentară nu se poate combina cu mâncarea sănătoasă, chiar și la birou. Până la urmă, dependența de muncă nu justifică obiceiurile alimentare proaste. Urmaţi un regim alimentar sănătos şi bogat în vitamina C şi în acid folic – aceste elemente ajută la menţinerea unui nivel corespunzător al hormonilor gonadali. În plus, o dietă sănătoasă vă ajută să vă menţineti o condiţie fizică şi psihică bună. Să nu uitămcă ceasul biologic al barbatilor ticaie mai repede dupa 40 de ani, așa că acum este momentul cel mai potrivit ca să acordăm toată atenția din lume.

Ok. Ce legătură are salata cu vârsta? Păi are! Salata verde este foarte sanatoasa dar are marele deficit de a prelua din sol toate toxinele și toate chimicalele. Fiind foarte bogată în fier, salata verde este aliment tonic in tratarea anemiei pentru ca absorbtia de fier in organism se face foarte rapid. Pe lângă toate acestea, conținutul mare de lactucarium, substanța pe care o conțin frunzele de salată, este un adevărat medicament natural împotriva migrenelor. Betacarotenul din salata verde are grijă de inima ta și este un adevărat suport atunci când vorbim despre prevenirea și reducerea riscului de boli de inimă, accidente vasulare sau chiar cataractă.