Templul Wat Arun. Ce să nu ratezi în Bangkok!

Dacă ajungi în Bangkok, nu ai cum să ratezi unul dintre cele mai vizitate obiective turistice. Templul Wat Arun sau Templul Zeilor, este poate printre cele mai cunoscute temple din Thailanda. Pe noi ne-a prins ora închiderii (8.30 – 17.30) dar am reușit să-l vizităm și să ne bucurăm de experiența în sine.

Wat Arun a fost construit în perioada în care Ayutthaya era încă capitala regatului Siam și a rămas până astăzi o adevărată bijuterie, o reprezentare a muntelui sacru pentru hinduși.

Este format din multe pagode (O pagodă este o clădire religioasă sub formă de turn cu mai multe etaje suprapuse care se retrag succesiv și ale căror streșini sunt întoarse în sus. Pagodele sunt originare din Asia de Est, dar au fost răspândite și în alte zone ale Asiei, având rolul de a păstra în ele relicvele sau textele sacre ale budismului.) acoperite cu porțelan colorat sau alb și întreg templul este păzit de statui uriașe răsfirate pe toată întinderea. Interesant este faptul că aceste bucăți de porțelan provin din China, de la vasele care vedeau în această regiune.

Prang-ul central și cele patru înconjurătoare sunt cu adevărat impresionante!
Nu lipsesc nici statuile aurite reprezentându-l pe Buddha sau temple sacre în care călugării își fac rugăciunile zilnice. Nu uita că te poți apropia de statuile lui Buddha, dar adoptând o poziție decentă. Nu este moral să stai cu spatele la Buddha, așa că atenție la aceste detalii importante.

Cum ajungi la Wat Arun?

Poti ajunge aici foarte ușor din stația Tha Tien, care este situată lângă Marele Palat. Barca costă câțiva bahti și în câteva minute te va duce pe malul celalalt al Chao Praya.

Dacă Thailanda este una dintre țările în care vrei să ajungi, în categoria Asia găsești mai multe materiale despre această țară superbă, dar și impresiile mele legate de călătoria în țara zâmbetului.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *