Thailanda, un amalgam de ospitalitate și bunătate…

Deși Thailanda are un turism de masă foarte dezvoltat, există destule zone în care masele de turiști nu au apucată să își facă simțită prezența. Am mai spus și în trecut, Thailanda este țara unde m-aș retrage la pensie!

Contrar așteptărilor, zona de nord a fost locul în care m-am simțit conectat cu natura, mult mai aproape de liniștea interioară și departe de tot ceea ce înseamnă haos. Când ajungi să te bucuri de liniște, ai o senzație de început de lume, de calm absolut, de curățenie. Thailanda este un izvor inepuizabil pentru oricine dorește să trăiască altfel.

Ce mi-a rămas întipărit în minte? Este foarte greu de reprodus senzația de a fi înconjurat de atâta natură curată, luxuriantă… de temple impresionante, pline de culoare, de pace, de liniște.

Având un confort peste medie, este greu să nu începi să apreciezi viața la adevărata ei valoare și mult mai greu să nu faci comparație între viața ta și viața oamenilor de aici. Traiesc în simplitate, departe de tehnologie, departe de grija pentru ziua de mâine. De la ei am învățat că astăzi este mult mai important decât mâine și trebuie să fac tot ceea ce îmi stă în putere să aduc în buchetul de sentimente unul extrem de important, sentimentul fericirii! Thailanda mi-a oferit un amalgam de ospitalitate și bunătate, ceea ce mi-a dat încredere să nu încetez să cred în oameni. Așa pot să numesc cel mai bine trăsătura definitorie a acestui popor – autentici, umani, naturali.

Cu siguranță o să revin cu drag aici, dar până atunci îmi voi alina dorul cu amintirile adunate. De la peisajele idilice, la mâncarea delicioasă și tradițiile păstrate cu sfințenie de localnici, la activități sportive și shopping de calitate.

Despre Thailanda găsești materiale în categoria Asia. Iti recomand impresiile mele despre Insula Elefantului, Chiang Mai, Sukhothai, Bangkok.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *