Top 5 locuri de vizitat in Madrid!

Capitala Spaniei este fără îndoială un oraș superb din toate punctele de vedere. Construit pe ruinele unui fort maur numit Magerit, orașul a devenit capitală în 1561, în timpul domniei lui Filip al II-lea de Habsburg. Ca urmare Madrid a devenit un oraș înfloritor. Madrid este nu doar capitala țării, ci și capitala provinciei și a comunității autonome Madrid.

Ce să nu ratezi în Madrid?

Dacă ești doar în trecere sau nu ai foarte mult timp la dispoziție, iată ce nu trebuie să ratezi în Madrid:

1. Parcul Retiro. Unul dintre cele mai mari și mai frumoase parcuri din oraș. În trecut era preferatul familiei regale și astăzi se bucură de milioane de vizitatori în fiecare an. Tot aici găsim Palatul de Cristal, un pavilion superb din sticlă și fier consturit în anul 1887, dar și alte monumente impresionante.

2. Gara Atocha. Este principala gară a orașului și probabil una dintre cele mai frumoase din Europa. Principalul punct de atracție o reprezintă o grădină tropicală instalată chiar în centrul gării, o adevărată oază formată din numeroase specii de plante și o piscină locuită de broaște țestoase.

3. Palatul Regal. Reședința oficială a regelui, chiar dacă acesta nu locuiește aici. Se întinde pe o suprafață de 135.000 metri pătrați și 3.418 camere, este cel mai mare palat regal din Europa.

4. Puerta del Sol. Considerat punctul central al Madridului. Aici se aflau în trecut porțile orașului vechi. Zona este populată de numeroase monumente, plus două fântâni superbe… locul preferat al turiștilor.

5. Plaza Mayor. Plaza Mayor, o piata mare din centrul orasului Madrid este foarte populara printre turisti si localnici deopotriva. Piata rectangulara are o arhitectura uniforma, foarte asemanatoare cu piata Vosgilor din Paris. In Evul Mediu locul acesta era doar o piata de bunuri de consum din afara zidurilor orasului. In 1560 Regele Filip al II-lea l-a rugat pe Juan de Herrera, arhitect al bisericii Escorial sa tranforme targul intr-o piateta adevarata. Abia in anul 1617, in timpul domniei Regelui Filip al III-lea, constructia noii Plaza Mayor a inceput. Urmand indicatiile seccesorului lui Herrera, Juan Gomez de la Mora, piata a fost terminata in numai doi ani.

Zboruri pentru Madrid se găsesc la prețuri promoționale, pentru ruta București Madrid sau Cluj – Madrid, companiile aeriene low cost au frecvent promoții și este indicat să urmărești permanent site-urile acestora pentru a prinde ofertele disponibile.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *