Pleci în Thailanda? Iată care sunt vaccinurile recomandate!

Înainte de o călătorie este recomandat să vă informați asupra riscurilor de îmbolnăvire specifice zonelor în care veți merge. Majoritatea informațiilor sunt disponibile pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, acolo unde sunt listate informații despre riscurile și recomandările specifice.

Dacă aveți în plan o călătorie într-o destinație îndepărtată, vă recomand o programare la un cabinet autorizat de vaccinări internaționale, o să vă ofere toate informațiile necesare. Să nu uităm că fiecare vaccin are nevoie de o perioadă pentru completarea schemelor de vaccinare sau profilaxie…

Vaccinuri recomandate pentru călătoria în Thailanda

Călătoria în Thailanda a fost una dintre cele mai frumoase experiențe în Asia. Ne-a plăcut atât de mult încât ne gândim să revenim cât de curând în țara zâmbetelor, poate chiar în 2020. În ceea ce privește vaccinarea înainte de călătoriile în Thailanda, pe internet găsim diverse opinii mai mult sau mai puțin avizate.
Toate aceste vaccinuri sunt recomandat, nu obligatorii. Sunt foarte multe persoane care au călătorit în Thailanda și nu li s-a întâmplat absolut nimic, inclusiv noi. Asta nu înseamnă că nu trebuie să excluzi vaccinurile, din contră… recomand tuturor multă prudență. Până la urmă, paza bună trece primejdia rea.

Hepatita A și B, Antidifterie, Antipolio pentru copii, Febra tifoida, Febra galbenă. Acestea sunt vaccinurile recomandate, pentru a evita probleme cu sistemul medical din Thailanda, o asigurare de călătorie poate să vă scutească de foarte multe probleme. Asigurările de călătorie nu costă foarte mult, sunt accesibile ca preț și o astfel de poliță poate intra în vigoare în ziua plecării și este valabilă pe toată durata călătoriei.

Cel mai bine este să va adresați unei persoane de specialitate, informațiile găsite pe internet sunt orientative. Un medic, în funcție de istoricul vostru medical, poate să prescrie o schema de tratament potrivit.

Sfaturi pentru prevenirea bolilor în Thailanda

Tânțarii pot să ne facă foarte multe probleme. Pentru a preveni bolile transmise de acestea (Febra Dengue sau malaria) spay-ul împotriva țânțarilor este aproape obligatoriu. Datorită climatului tropical, aceste insecte sunt extrem de active.

Împotriva malariei sunt recomandate și pastilele, dar acestea au anumite efecte secundare și doar medicul de familie poate să prescrie un astfel de tratament. Este necesar să te informezi înainte de a merge în anumite zone despre posibile epidemii sau probleme de sănătate ce pot apărea în regiunile respective.

Apa de la robinet nu este potabilă. Nu beți niciodată apă de la robinet. Atenție sporită și la apa cu care localurile prepară băuturile răcoritoare. Cel mai important este sa ne hidratam cu apa îmbuteliată și să consumam alimente din surse curate, restaurante sau terase care ne inspira încredere din punct de vedere atât al aspectului, al organizării, cat și al curățeniei.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *