Vizitezi Bari? Nu rata Polignano a Mare!

Dacă îți place Italia, Polignano a Mare este locația potrivită pentru evadarea din cotidian. Pentru cine nu știe, Polignano a Mare este un mic oraș medieval. Ieșirea la Marea Adriatică și clădirile construite din blocuri de piatră îi conferă un aer boem și impozant în același timp. Un refugiu demn de luat în calcul atunci când vizităm Bari sau regiunea Puglia.

Orașul te duce cu gândul la Coasta Amalfitană, dar cu o notă de liniște mult mai intensă. Mi-au plăcut străduțele înguste și contrastul de culori ale caselor. Rocile din care au fost construite au un alb aparte și contrastul făcut obloanele colorate, florile balcoanelor sau rufele întinse la uscat… este senzațional. Își imprimă pe retină impresia de vechi, în cel mai curat și plăcut mod posibil.

Dacă ești fan soare și plajă, Polignano a Mare nu este tocmai locația potrivită. Știu că fotografiile cu plaja Lama Monachile sunt superbe văzute pe internet, dar la fața locului o să descoperi doar pietriș, fără nisip și fără foarte mult confort dacă ai chef să faci plajă. Cu toate acestea, orășelul este unul dintre favoritele mele dacă este să mă raportez la orășe vechi.

Centrul istoric este impresionant prin labirintul de străduțe înguste, perpendiculare. Vedere la mare, case ce par că răsar direct din stânci. ce poate să fie mai frumos?

Dacă revin la Lama Monachile, o putem considera principala atracție de aici. O plajă cu pietricele, o apă verzuie și încadrată perfect între stânci aproape verticale.

Cum ajungi in Polignano a Mare?

Foarte ușor din Bari. Călătoria se poate face cu trenul, autobuzul sau masina personală. Trenurile au un program bine stabilit și călătoria nu durează mai mult de 30 de minute. Noi am făcut excursia în drum spre Matera, despre care am discutat într-un articol precedent.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *