Ce putem învăța din reflexoterapie?

Despre această componentă am mai discutat în materialele precedente, astăzi vreau să punctez importanța reflexoterapiei asupra organismului și cu ce ne poate ajuta aceasta în viața de zi cu zi. Ca să înțelegem mult mai ușor, recapitulez noțiunile de bază ale reflexoterapiei.

Masajul reflexogen se ocupă cu tratamentul prin masaj al punctelor reflexe situate pe toată suprafața corpului. Reflexoterapia funcționează pe principiul actului reflex și este aplicată în scop profilactic sau terapeutic. În linii simple, reflexoterapia permite prevederea problemelor cu mult timp înainte ca afecțiunile anumitor organe să se manifeste sub forma unei dureri, terminațiile nervoase corespunzătoare specificei afecțiuni devin dureroase și astfel se reușește aducerea corpului într-o stare de echilibru.

Prin ședințele de reflexoterapie urmărim în primul rând îmbunătățirea circulației sanguine și limfatice din organism, cât și accelerarea eliminării toxinelor, efecte benefice pentru ficat și rinichi, adevăratele filtre ale organismului nostru.

Anumite zone ale creierului, însărcinate cu eliberarea endrofinelor și implicit scăderea senzației de durere, mai ales glanda hipofiză sunt stimulate foarte bine prin reflexoterapie.

Fără să ne axăm strict pe o anumită parte a organismului, acestă terapie manuală este mult mai eficientă când este folosită pentru tratarea întregului organism, îmbunătățind toate funcțiile și stimulând procesul natural de vindecare.

Sistemul nevos central integrează toate informațiile provenite din mediul extern și intern și elaborează răspunsuri adecvate în sensul păstrării echilibrului general. Zona reflexă este definită ca regiune de dimensiuni reduse de pe suprafața corporală aflată în legătură (nervoasă și energetică) cu organe sau cu alte zone ale corpului, legătura intermediată de sistemul nervos central, astfel încât stimularea unei zone reflexe produce efecte în organele cu care este corelată.

Reflexoterapia este utila în tratarea a foarte multe tipuri de afecţiuni şi anume:

-stres, migrene, ameţeli, insomnii, oboseală cronică, instabilitate emoţională, depresii, anxietate, atacuri de panică.
-afecţiuni ale coloanei, sciatica, spondiloze, cifoze, reumatism, artroze, artrite, gonartroza, coxartroza etc.
-tiroida, paratiroide , suprarenale, deficiente de creştere la copii, reglarea ciclului menstrual, tulburări de menopauza, osteoporoza , disfuncţii sexuale, tulburări de metabolism, obezitate, diabet;
-gastrite, enterocolite, colite, ulcer, esofagite de reflux, constipaţie, hemoroizi, balonări etc.
-afecţiuni hepato-biliare , hipercolesterolemie, bila leneşa etc.
-afecţiuni renale . litiaze, prostatite, enurezis nocturn, edeme (picioare umflate) etc.
-hipo si hipertensiune, arterioscleroza, guta, sindromul mâinilor si picioarelor reci, dureri de picioare.
-sinuzite, nevralgii, astm, inflamatii ale tendoanelor.
-dureri lombare, cervicale, sacrale, coxofemurale.
-crampe musculare,luxatii, entorse, inflamatii ale tendoanelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 3 =

× Programează-te!