Ce trebuie sa stii despre benzile KinetoTape

În ultimii ani, tehnicile de recuperare au avansat atât de mult încât terapiile sunt mai puțin invazive. Bandajarea neuromusculara cu benzile kinesiologice este o forma inovatoare de terapie care are la baza diferite tehnici utilizand o banda elastica, care nu limiteaza miscarea si activeaza procesul de autovindecare a muschiului.

Cum acționează astfel de benzi?

Pentru început este bine să știm că acest concept de bandajare a apărut în urma studiilor ce au determinat faptul că mușchii nu sunt necesari doar pentru mișcare, dar sunt importanți pentru procese precum circulația limfatică, circulația sanguina. Funcțiile benzilor kinesiologice sunt simple și eficiente în același timp. Au ca rol suținerea muculaturii și grăbește procesul de vindecare, scăzând durerea și inflamația. Acest concept terapeutic de bandajare folosește benzi elastice de bumbac, prevăzute cu un strat adeziv, hipoalergic. Banda este rezistentă și după aplicare se pot utiliza fără nici o problemă perioade îndelungate.

Cui i se pot aplica benzile kinesiologice?

Persoanele care pot beneficia de aplicarea benzilor sunt cele care au: dureri lombare, sciatica, intinderi musculare, durerea omoplatului, dureri de gât, rigiditatea umărului, sciatica, scolioză, discopatie lombară.
În același timp, benzile kinesiologice sunt indicate atunci când vorbim de corectarea coloanei vertebrale, periostita tibiala provocata de suprasolicitare. Sportivii folosesc foarte mult aceste benzi, pentru ameliorare sau prevenție, pentru îmbunătățirea funcției musculare și reglarea tonusului muscular, pentru creșterea stabilității și influențarea poziției articulației.

Care sunt efectele reale ale benzilor kinesiologice?

Principiul în sine este destul de simplu, benzile sunt aplicate în raport cu elasticitatea pielii. Pielea din zona care necesitata tratament poate fi intinsa prin intinderea muschilor si articulatiilor, apoi banda este aplicata neintinsa pe piele. Atunci cand respectiva parte a corpului revine in pozitia sa initiala, normala , elasticitatea benzii ridica usor pielea. Aceasta creaza, curburi sau “valuri”, avand rolul de a vasculariza si reda muschiului impulsul de care are nevoie.

Benzile kinesiologice duc la ameliorari in ceea ce priveste durerea, pragul de durere, cresterea stabilitatii, cresterea fluxului sanguin al tesuturilor subcutanate fara a limita miscarea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − 3 =

× Programează-te!