Corectarea defectelor de postură prin reducerea presiunii interdiscale

Despre importanța masajului terapeutic am mai discutat și în materialele anterioare, este o soluție alternativă indicată în multe probleme de sănătate și reprezintă o formă de tratament pentru diferite afecțiuni.

Astăzi vorbim despre masajul coloanei vertebrale și importanța masajului terapeutic în afecțiunile acesteia. Să nu uităm faptul că modificările coloanei vertebrale produc în timp alterarea întregului aparat locomotor și astfel de proceduri au rolul de a îmbunătăți capacitatea funcțională și motorie a organismului, favorizând astfel recuperarea.

Care sunt cele mai frecvente afecțiuni ale coloanei vertebrale? Cifoscolioza este o deviatie dubla a coloanei vertebrale, cu convexitate posterioara si curbura laterala. Pozitia incorecta a pacientului la serviciu sau la scoala, la masa, pe scaun, la fotoliu, la birou pot genera in timp o parte dintre aceste deformari nedorite – scolioza, cifoza, cifoscolioza, lordoza etc.

În toate ședințele de terapie folosesc deseori tracțiunea și decompresia, ce au ca rol corectarea defectelor de postură. Masajul terapeutic combinat cu exerciții de stretching are rezultate foarte bune în rândul pacienților și constatăm îmbunătățiri semnificative. Secretul constă în scăderea presiunii vertebrale și decompresia, respectiv reducerea presiunii interdiscale prin relaxarea musculara și detensionarea ligamentelor.

Terapia manuală este ideală pentru a trata o varietate de leziuni sau afecțiuni ale coloanei vertebrale, dureri din zona cervicala, toracala, lombara si extremitatile superioare si inferioare. Tehnica poate sa fie folosita, atat pentru reducerea inflamatiei tesutului moale, cat si pentru inducerea relaxarii musculare si imbunatatirea functiei articulatiilor. Terapia manuala, simpla si de efect, se adreseaza patologiilor musculoscheletale, cu tehnici comune de repozitionare fiziologica a articulatiilor coloanei si eliminarea durerii. Masajul terapeutic este una dintre cele mai eficiente si apreciate forme de terapii alternative folosite in tratamentul durerilor musculare.

Dacă tot suntem la capitolul coloană vertebrală, am observat o tendință de creștere a cazurilor în care pacienții acuză dureri de gât, postura capului înainte sau hipercifoze toracale ce nu sunt tocmai estetice și ușor de suportat pentru organism. Să nu uităm că spatele are menirea de a suporta greutatea capului, însă dacă poziția capului este înainte, gâtul poartă aproape toată greutatea. Chiar dacă nu pare atât de important, trebuie să știm că o poziție incorectă a capului poate dubla presiunea exercitată asupra coloanei cervicale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 − two =

× Programează-te!