Cum faci față durerilor de cap?

Bine v-am regăsit. Uite că am trecut peste perioada de urgență cu brio și sperăm ca viitorul să fie diferit de acum înainte, atât în ceea ce privește grija asupra propriei persoane, cât și a celor din jur.

Astăzi doresc să discutăm despre cauzele ascunse ale migrenelor, un subiect destul de discutat. Durerile de cap sunt condiționate de anumite procese patologice la nivel cerebral, altele sunt intră în categoria durerilor de cap funcționale. Trebuie să știm că durerea de cap sau cefaleea nu trebuie subestimată, poate reduce semnificativ calitatea vieții sau poate să fie semnul unei afecțiuni severe.

Ca să rămânem în subiectul site-ului, investigațiile coloanei cervicale este un punct cheie în depistarea corectă a migrenelor.

Durerile provocate de coloana cervicală apar în general de la poziția incorectă pe scaun, în fața televizorului, la volan, etc. Sindromul coloanei vertebrale fiind întâlnit la majoritatea populației. Această afecțiune poate provoca atât dureri de cap, cât și dureri radiante în zona mânilor, a umerilor, senzații de furnicături sau amorțeală.

O altă categorie este reprezentată de durerile de cap provocate de tensiunea musculaturii gâtului. Aceste dureri sunt manifestate prin dureri care se întind de la coloana cervicală și cuprind toate suprafața capului. Durerea în astfel de cazuri este intensă, diferită de de migrena obișnuită, o durere tensionată.
Trebuie să înțelegem că durerile de cap nu ne pun viața în pericol, dar dacă aceste episoade sunt dese sau combinate cu durerile migrenei… trebuie neapărat consultat un medic pentru un diagnostic și tratamentul impus. De obicei, aceste dureri sunt legate si de anxietate, depresie, tulburări de somn si încordare.

Cum să faci față durerilor de cap?

Recomand exerciții de gimnastică medicală ce au ca scop comun corectarea posturii pentru combate pozițiile vicioase ale coloanei la nivel muscular, efectuarea exercițiilor de întindere și întărire a musculaturii cervicale pentru a menține la un nivel optim mobilitatea și flexibilitate, masarea gâtului, a scalpului, a umerilor, a spatelui. Din punct de vedere al terapiilor ce se pot aplica în astfel de cazuri, presopunctura este mai mult decât potrivită, Unul dintre punctele ce vă ajută să scăpați de durerile de cap prin presopunctură este situat între sprâncene, acolo unde baza nasului se întâlneşte cu fruntea. Trebuie să vă aşezaţi într-o poziţie confortabilă şi să faceţi mişcări circulare în acel punct între 30 de secunde şi un minut, asta dacă vorbim de un auto masaj făcut în intimitatea propriului cămin. Prin presopunctură se deblochează anumite puncte specifice, masarea acelor zone contribuie la calmarea congestiei nazale, a durerilor de ochi şi urechi, a durerilor severe de cap şi a migrenelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen − nine =

× Programează-te!