Cum să pui limfa în mișcare în mod natural?

Despre limfă și rolul acesteia în organism am mai tot discutat în materialele precedente. De ce este atât de important ca limfa să funcționeze corect și cum putem ajuta într-un mod natural, aflăm împreună în rândurile de mai jos.

Ca o mică recapitulare, sistemul limfatic ne ajută să curățăm în mod natural organismul. Să nu uităm că glandele endocrine, împreună cu ganglionii limfatici au un rol esențial atunci când vorbim despre curățarea întregului nostru organism și buna lui funcționare.

Care sunt pașii prin care putem ajuta sistemul limfatic să funcționeze la parametrii optimi?

Consumul de sucuri naturale și smoothie-uri din fructe reglează curgerea limfei prin organism. Să nu uităm că limfa este vâscoasă și nu este ajutată de un organ pompă (precum inima) în cazul sistemului circulator. Curgerea limfei prin organism este îngreunată atunci când avem un stil de viață dezechilibrat și de multe ori chiar stagnează. Cele mai eficiente sunt sucurile accide, precum cele de citrice, dar în același timp și cele de rodii, mere sau chiar struguri.

Un exemplu perfect este lămâia. În afara organismului, lămâia este acidă. Însă, când aceasta pătrunde în organism, potasiu și sodiu pe care le conține sunt descompuse în flux-ul sanguin, creând astfel un efect alcalin. Tocmai procesul metabolic de transformare a acidității sucului de lămâie într-un produs alcalin, ajută limfa să dreneze mult mai ușor și să elimine mult mai repede toxinele din organism.

O altă metodă destul de eficientă și populară, este drenajul limfatic manual. Ajută foarte mult la relaxarea organismului și eliminarea stagnărilor limfatice din organism. Corpul uman este un organism deosebit de inteligent, iar când i se oferă informația corectă… va ști cum să o folosească în favoarea sa.

Chiar dacă are un rol mai modest, limfa este și ea responsabilă de metabolizarea proteinelor. Adevăratele stații de purificare o reprezintă ganglionii limfatici care împiedică răspândirea agenților patogeni din organism.

Este sistemul limfatic un filtru?
Putem spune că da. Datorită permeabilității vaselor limfatice, majoritatea toxinelor sunt adunate, purificate și puse în circulație. Limfa are în același timp rol cheie alături de fluxul sanguin, prin blocarea sau limitarea acumulărilor de fluide.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × four =

× Programează-te!