Înlătură DUREREA nervului SCIATIC în 20 de minute

Dacă ai dureri de-a lungul spatelui până la coapse şi gambe, senzaţie de amorţeală şi slăbiciune musculară sau sentimente de “ace” la nivelul picioarelor, îți prezint mai jos câteva exerciții simple pe care le poți face acasă.

Cauzele durerilor de spate sunt variate, de la obiceiuri de viaţă nesănătoase, accidente, la leziuni sportive şi întinderi musculare. Indiferent de cauza durerii, simptomele sunt aceleaşi. Durerile de spate pot apărea indiferent de vârstă, însă este mai frecvent întâlnită la persoanele bătrâne şi la cele care au peste 30, 40 de ani. În plus, este prezentă la cei care au o viaţă inactivă din punct de vedere fizic.

Yoga a venit la pachet cu ameliorarea stării de sănătate și vreau să vă prezint câteva posturi care pot înlătura durerea nervului sciatic și ne pot reda mobilitatea de care avem nevoie. Cel puțin pentru mine, acest set de exerciții este exact ceea ce am nevoie după o zi plină.

Setu Bandhasana – o postură specială și în același timp foarte benefică, adaptată pentru sciatică. Culcă-te pe spate și îndoaie foarte ușor genunchii, încercând să-i aduci cât mai aproape de abdomen. Repetă aceste exerciții aproximativ 4 minute, folosind o respirație accentuată.

Shalabasana – o postură în care trebuie să te culci pe abdomen. Cu mâinile pe lângă abdomen, ridică picioarele, pieptul și brațele. Depărtează picioarele în interior, exterior și repetă acțiunea aproximativ 3 minute.

Ardha Matsyendrasana – este o postură foarte ușoară, care nu te va pune în dificultate dacă ești începător. Trebuie să stai în șezut, să încrucișezi genunchiul drept sub piciorul stâng și poziționează talpa în exteriorul șoldului stâng. Aşează apoi talpa stânga în afara coapsei drepte și nu uita să ai genunchiul ridicat. Repetă postura pe partea opusă.

Dandasana – Așează-te cu picioarele întinse și palmele pe podea. Întinde foarte bine picioarele și spatele, inspiră adânc. Dandasana este o poziție de bază în Yoga, ajută foarte mult la relaxarea și întindearea picioarelor și în același timp îmbunătățește fuxul sanguin, cu efecte pozitive pentru nervul sciatic.

O astfel de ședință care cuprinde seturile de mai sus, cu pauzele de rigoare, nu trebuie să depășească 20-25 de minute. Le poți face zilnic sau ori de cât ori simți nevoia că spatele și corpul tău are nevoie de relaxare și destinere musculară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 4 =

× Programează-te!