Masajul, calea spre un organism sănătos.

Nu mai există îndoială asupra faptului că o ședință de masaj face adevărate minuni organismului și chiar vă îndemn să profitați de aceste terapii accesibile tuturor, un adevărat răsfăț pentru psihic și corp.

Dacă vorbim despre masajul terapeutic, acesta poate să fie executat la nivel global sau parțial, pe zonele afectate. Prin masajul terapeutic urmărim tratarea durerilor de spate, lombare sau cervicale sau diferitelor probleme apărute la nivelul membrelor inferioare sau superioare, migrene, cefaleee, etc. Masajul terapeutic, pe lângă tehnicile generale, are în componență și elemente de stretching și manevre de manipulare articulară. La nivel general, masajul induce homeostazia și oferă organismului un restart meritat.

În cadrul ședințelor de masaj se pot introduce și noțiuni de presomasaj sau reflexoterapia în talpa piciorului. Găsim aici o adevărată hartă unde găsim proiecțiile tuturor organelor, prin terminațiile nervoase existente. Relexoterapia ajută la detofixierea organismului, eliberând tensiunea din organe sau sisteme afectate.

Dacă este să insistăm pe subiectul masaj terapeutic, putem incadra drenajul limfatic în această categorie. Are ca acțiune eliberearea directă a toxinelor din limfă și accelerează circulația limfatică, atât de vitală pentru ca organismul nostru să funcționeze în parametrii optimi.

Indiferent de tipul de masaj preferat, este important să te bucuri pe deplin de toate aceste terapii și mai ales să îți faci timp pentru o programare la masaj!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − 4 =

× Programează-te!