Masajul prenatal pregătește corpul pentru naștere

Astăzi discutăm despre masajul prenatal și beneficiile unei ședințe de masaj pentru femeile însărcinate. Masajul prenatal este similare celui de relaxare, dar presupune o abordare diferită a manevrelor. Masajul conferă o elasticitate muschilor suprasolicitaţi în timpul sarcinii și dacă vorbim de cel de-al treilea trimestru de sarcină, pregătește corpul pentru naștere și favorizează un travaliu mai puțin dureros și mai scurt. În mediul medical există studii care arată că masajul prenatal scade frecvența stărilor depresive și anxioase din timpul sarcinii. Masajul prenatal este până la urmă un masaj terapeutic, cu o serie de tehnici în care este combinat masajul suedez și drenajul limfatic tocmai pentru că se adresează unor disconforturi asociate cu schimbările majore din această perioadă.

Masajul prenatal combate foarte bine edemele și reduce, astfel, acumularea de fluide la nivelul articulațiilor, diminuează semnificativ durerile musculare din timpul sarcinii și elimină efectul de îngreunare a circulației și a presiunii exercitate asupra vaselor de sânge de către uterul care se mărește semnificativ în această perioadă.

Beneficiile reale ale masajului prenatal:

– Reducerea stresului si anxietatii materne. Masajul ajută foarte mult la modificarea hormonilor asociați stării de stres sau relaxare și studiile în domeniu certifică schimbări favorabile în ceea ce privește nivelul de noradrenalina si cortizol sau dopamina și serotonina.

– Ameliorarea nevralgiilor. Foarte multe femei însărcinate acuză dureri cauzate de nervul sciatic. Preisunea exercitată de uterul mărit se poate întinde până la muschii întregului picior. Așa apar dureri ale nervilor din regiunea respectivă și edeme care se pot preveni prin eliberarea tensiunii musculare.

– Drenarea fluidelor. Știm deja că edemul este cauzat de retenția de apă în organism și afectează toate gravidele. Masajul ajută țesuturile moi să dreneze fluidele acumulare și în același timp, la eliminarea toxinelor și îmbunatatirea oxigenarii tisulare. Beneficiile masajului prenatal pot îmbunătâți calitatea vieții oricărei gravide.

Frecvența masajului prenatal trebuie efectuat mai des decât masajul clasic, tocmai pentru că se concentrează asupra nevoilor viitoarelor mame. Cele mai frecvente simptome pe perioada sarcinii sunt durerile de spate, durerile de cap, picioarele umflate, schimbarile hormonale majore, etc. Efectuarea unui masaj săptămânal in cel de-al doilea trimestru si de două pro pe săptămână in cel de-al treilea trimestru de sarcina, pregateste corpul pentru nastere, dar si relaxează și conferă elasticitate muschilor folosiți în timpul sarcinii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × one =

× Programează-te!