Masoterapia, un adevărat medicament natural!

Masoterapia reprezinta o metoda specifica de tratament utilizata in medicina reabilitativă, care se referă la utilizarea masajului in scop terapeutic. Astfel, masajul este o metodă terapeutică care constă intr-o prelucrare metodică şi sistematică a părţilor corpului uman prin mijloace manuale în scop: terapeutic, pentru tratarea unor afectiuni sau a unor deficiente fizice, si in scop profilactic, pentru combaterea oboselii, întarirea sănatații si creșterea imunitătii.

Prin masoterapie integrăm toate formele de masaj într-o singură ședință: masajul terapeutic, masajul de relaxare, prosopunctură și reflexoterapie, drenaj limfatic și acolo unde organismul și mobilitate permite… exerciții de stretching.

Această procedură este cea mai solicitată formă de masaj terapeutic în rândul pacienților mei și este tot un amestec de mai multe tehnici, îngloband evaluarea terapeutică, miscarea zonei cu testut moale pentru a reduce durerea sau disfunctia, restaurarea echilibrului structural al corpului, re-educarea neuromusculara, intinderea (stretching) si intarirea muschilor, reabilitarea disfunctiilor muschilor scheletali.

Știm deja că masajul eliberează anumite substanțe chimice în organism, cum ar fi endorfinele sau serotonina care au efect calmant si analgezic, acesta este unul dintre principalele puncte forte ale masajului în general.

Iată cateva dintre afectiunile în care folosesc masoterapia, combinația dintre masajul de relaxare și masajul terapeutic.

-probleme ale articulatiilor cum ar fi entorsele si luxatiile
-probleme ale coloanei vertebrale cum ar fi: cifozele, scoliozele, lumbago, sciatica, lombosciatica, spondilita, discopatii
-poliartrita reumatoida
-artrite
-reumatisme degenerative
-artoze cum ar fi gonartoza si coxartoza
-traumatisme ale coloane vertebrale
-distrofie musculara si neuro-musculara
-accidente vasculare cerebrale
-intinderi musculare
-dureri articulare
-dureri de spate

Efectele si beneficiile acestei terapii?
-activeaza circulata sangelui la nivelul muschilor, prin capilare si vene
-creste aportul de substante nutritive catre celule, cu efect de regenerare
-activeaza circulatia vaselor limfatice si sanguine profunde prin comprimare
-reface muschii si accelereaza proceselor metabolice de la nivelul celular
-creste rezistenta la efort a fibrelor musculare
-combate staza limfatica si sangvina
-previne contracturile musculare sau intinderile
-calmeaza durerea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 + ten =

× Programează-te!