Shiatsu, acupunctura fără ace.

Ca în orice alt domeniul, arta masajului a avansat foarte mult în ultimele sute de ani, așa că numeroase culturi au îmbinat cu succes tehnici care astăzi sunt folosite în terapii manuale. Astfel a apărut masajul Shiatsu, o tehnică japoneză bazată pe presopunctură combinată cu noțiuni de anatomie și fiziologie occidentală.

Shiatsu se bazează pe tehnici de aplicare de presiune cu degetele sau palmele, în punctele de acupunctura. În funcție de preferințe sau terapeut, se pot aplica tehnici de eliberări neurocranie sau stretching. Shiatsu se recomandă atât omului sănătos, dar care este preocupat de prevenirea aparitei unor boli, cat și celui bolnav.

Terapie Shiatsu nu doar, deoarece presiunea se aplică doar cu părțile moi ale degetelor și palmelor. Întotdeauna presiunea se ajustează corespunzător în funcție de starea pacientului, astfel încât presiunea să nu fie neplăcută. Studiile clinice au demonstrat eficiență sporită în prevenția sau ameliorarea bolilor ce pot apărea de-a lungul timpului – tendinită, problemele spatelui, probleme circulatorii, oboseală cronică, creșterea flexibilității, eliminarea toxinelor din organism.

În general, masajul shiatsu este relaxant, însă beneficiile sale se cunosc pe termen lung. Persoanele care beneficiază de masaj shiatsu o perioadă constantă îndelungată susțin că efectele sunt mai puternice decât cele ale medicamentației, prin faptul că problemele de sănătate sunt combătute de la originea lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two − two =

× Programează-te!