Stretching-ul și masajul terapeutic, programul INTENSE.

Bine v-am regăsit! Astăzi discutăm despre o procedură practicată destul de frecvent în rândul pacienților care au o viață activă, indiferent că vorbim de sport de performanță sau pur si simplu antrenamente intense la sală.

Programul INTENSE este destinat celor care vor să se refacă după efort, ajutând muschii să-și revină la în urma activităților fizice. Sunt urmate proceduri specifice de masaj și elemente de stretching. Acesta din urmă contribuie la creșterea seminificativă a mobilității și amplifică mișcarea articulațiilor. În plus, stretching este ideal pentru relaxarea muschilor tenisonați și induce o stare generală de bine.

Dar totuși ce este stretching-ul?
Este o formă de exercițiu fizic în care un anumit tendon, muschi sau grup muscular este întins (sau flexat) într-un mod deliberat pentru a îmbunătății elasticitatea musculară. Rezultatele sunt de cele mai multe ori amploarea în mișcare, flexibilitate și senzația de control muscular crescut.

Care sunt beneficiliile programului de masaj INTENSE?

Beneficiile masajului îl cunoaștem deja din materialele precedente, însă în acest caz, acest program combinația de masaj terapeutic si stretching ajută la creșterea gamei de mișcare, reducerea durerilor, a tensiunilor musculare și elimină epuizarea organismului. Partea bună este că aceste programe se pot aplica cu succes și la persoanele sedentare. Stretchingul poate ajuta la conștientizarea mușchilor motorii fini, asigurându-vă, astfel, că aveți o capacitate de echilibru mai bună.

Printre beneficii, mai pot enumera:

-Reducerea anxietății;
-Ameliorarea depresiei;
-Ameliorarea fibromialgiei;
-Reducerea durerilor de cap;
-Ameliorarea durerilor musculare;
-Tratarea durerilor de spate;
-Ameliorarea durerilor cauzate de osteoartrită;
-Tratarea insomniei
-Reglarea organismului din punct de vedere hormonal
-Întărirea sistemului imunitar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − 12 =

× Programează-te!