Talpa piciorului reprezinta harta organismului

Ce conexiune există între talpa piciorului și organism? Despre reflexoterapie am mai discutat în articolele precedente, astăzi vă aducem în atenție importanța punctelor vitale care au corespondent inima, ficatul, rinichii, stomacul, etc.
Încă nu a fost explicat stințific de ce stimularea punctelor reflecogene alemiorează durerile, doctorii au ajuns la concluzia că acest lucru are strânsă legătură cu centrii nervoși, presiunea exercitată asupra stimulilor nervoși activează porțiuni din creier, care la rândul lor, eliberează substranța chimică numită endrofină. Aceasta funcționează ca un tranchilizant asupra durerii.

Iată câteva puncte importante din talpa piciorului:

Degetul mare de la picior: nas, gura, sinusuri, ochi
Al doilea deget: ochi
Al treilea deget: urechi, gat, nas
Calcai: fese, pelvis, nervul sciatic
Zona situata sub degetul mare: timus, tiroida, plamani, gat
Zona situata sub degetul mic: umeri
Curbura interioara a piciorului: stomac, rinichi, coloana, pancreas, vezica urinara
Talpa piciorului drept: intestine, duoden, vezica biliara
Talpa piciorului stang: plex solar, intestine

Trebuie să înțelegem că reflexoterapia actioneaza benefic asupra intregului corp. Problemele de sanatate care pot fi solutionate (macar partial) cu aceasta metoda variaza de la stres, oboseala cronica, depresie, la reumatism si artroza, la tulburari endocrine (probleme cu glanda tiroida) si metabolice (obezitate), disfunctii sexuale, afectiuni digestive si renale si desigur, finalizand cu problemele ce tin de circulatia defectuoasa a sangelui. La fel ca alte tipuri de terapii, aceasta descinde din medicina traditionala chineza si presupune stimularea energiei vitale, pentru a asigura un flux continuu in corp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 8 =

× Programează-te!