Terapia Trigger Points pe înțelesul tuturor.

Ca să ne familiarizăm mult mai ușor cu termenii acestei terapii, trebuie să știm că musculatura scheletică reprezintă aproximativ 40% din greutatea corpului și deținem peste 600 de muschii scheletici dintre care aproape 400 sunt implicați direcți în locomoție, aici intervine terapia manuală Trigger Points și se adresează direct țesutului muscular afectat.

Punctele de contractură apar în momentele în care mușchiul este suprasolicitat sau suferă leziuni. Presopunctura este deosebit de eficientă în tratamentul durerilor articulare, durerilor de gât sau spate, durerilor de cap. Are ca scop ameliorarea durerii musculare cu ajutorul presării punctelor de contractură. Terapia în sine presupune depistarea punctelor dureroase și analiza direcției în care durerea radiază. Tehnica este asemănătoare presopuncturii. Punctele Trigger pot fi cauzate de multipli factori interni sau externi precum suprasolicitarea acuta sau cronica a musculaturii, determinând eliberarea unui volum mai mare de ioni de calciu, care duce la o contracție nefiziologica cu efect de ischemie locala.

Care sunt beneficiile terapeutice ale terapiei Trigger?
În primul rând, vorbim despre relaxarea țesuturilor musculare, îmbunătățirea mobilității articulare și a elasticității musculare. Prin terapia Tigger, avem în vedere eliberarea tensiunii protective a musculaturii, numită și tensiune dată de autoconservare. Obținerea vasodilatației locale cu efect imediat de oxigenare a țesuturilor este unul din obiectivele majore ale acestei terapii.

Terapia Trigger Point poate să vă elibereze de durerile asociate cu aceste zone. De asemenea vă poate ajuta în dezvoltarea musculară și/sau restabilirea mișcării în articulații. Prin consolidarea, tonifierea și masajul pe aceste zone, flexibilitatea și rezistenta care au fost pierdute pot fi recâștigate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + eight =

× Programează-te!